Edmund Ado dolazi u Crvenu zvezdu 1EPA-EFE/Dumitru Doru

Crvena zvezda je zimus silno želela da angažuje Edmunda Ada, međutim moldavski Šerif je otezao sa pregovorima, proširivao sa zahtevima, iako je fudbaler bio rešen da se preseli u Beograd. Prema pisanju Sportskog žurnala, ono u čemu nisu uspeli pre pet meseci, crveno-beli će najverovantije ostvariti već u junu. Potencijalni reprezentativac Gane trebalo bi da postane prvo pojačanje srpskog velikana u letnjem prelaznom roku.

Ado je hteo i zimus, toliko da je čak otišao sa aerodroma kada je trebalo da avionom odleti na potpisivanje ugovora sa Midtjilandom.

Edmund Ado je nakon izuzetne jesenje polusezone – u kojoj je Šerif izborio plasman u grupnu fazu Lige šampiona i tamo savladao i Šahtjor i Real Madrid – tokom proleća odigrao samo 120 minuta protiv Brage u Ligi Evrope, te još 119 u prvenstvu.

Igrao je za Ganu na Afričkom kupu nacija u januaru, ali je ekipa Milovana Rajevca ispala već u grupi.

Zvzeda je spremna da Šerif obešteti na adekvatan način, s bozirom na to da 21-godišnjem fudbalru ugovor sa moldavskim šampionom isitče tek 2024.

Zvzeda je zimus nudila 1,8 miliona evra Šerifu, međutim klub je tokom pregovora zahteve podigao na 2,5 miliona, što je za crveno-bele bilo previše, tako da do dogovora nije došlo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari