Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši je juče najavio da će se, povodom međunacionalnih incidenata u Temerinu, danas u Beogradu sastati sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem. Egereši želi da se dogovori s Dačićem o održavanju zajedničke sednice Saveta za bezbednost Skupštine Vojvodine u Temerinu, u oktobru.

Predsednik Skupštine Vojvodine je to najavio tokom posete Temerinu, gde, kako je rekao, incidente izazivaju pripadnici ekstremističkih grupa i njihovi simpatizeri, i založio se za zabranu takvih organizacija. Egereši je prilikom posete Skupštini Opštine Temerin podsetio da je pokrajinski parlament još 2005. godine zatražio zabranu ekstremističkih organizacija, a među njima i „Omladinskog pokreta 64 županije“ i „Obraza“ koji, prema navodima medija, deluju u Temerinu.

Opštinu Temerin juče su posetili i pokrajinski poslanici, predstavnice kancelarije pokrajinskog ombudsmana, načelnik novosadske policije Stevan Krstić. Oni su razgovarali sa odbornicima i sa predstavnicima uprava škola. Povod za posetu su tuče između mladih različitih nacionalnosti u Temerinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari