"Ej, kakva je hrana bila juče?": Dostavljač dobio otkaz zbog poruke mušteriji, Wolt objasnio šta se dogodilo 1Foto: Shutterstock

Na društvenim mrežama pojavio se snimak ekrana prepiske dostavljača Wolt-a i devojke kojoj je hrana dostavljena, na osnovu koga se, između ostalog, može videti da je radnik iskoristio podatke dobijene putem aplikacije da korisnicu kontaktira u privatne svrhe.

Naime, dan nakon što je poručena hrana bila predata na adresi naručioca, dostavljač je poslao poruku: „Ej, kakva je hrana bila juče?“, potpisujući se kao „Wolt dostavljač“.

Devojka je ovaj postupak percepirala kao ugrožavanje svoje privatnosti, te se obratila njegovom poslodavcu sa žalbom na pomenutu situaciju.

Nešto kasnije, muškarac joj se ponovo obratio SMS porukom, u kojoj ironično zahvaljuje što je nakon njene prijave izgubio posao, konstatujući da je sada „zbog nje“ ostao bez mesečnih primanja.

Zaposleni u kompaniji Wolt zapravo je dobio otkaz jer korišćenje podataka korisnika u neposlovne svrhe predstavlja direktno kršenje ugovora, odgovorila je kompanija Wolt na upit lista Danas.

Kako su iz Wolta naveli, dostavljačima je omogućeno kontaktiranje korisnika samo u trenutku dostave, za šta su korisnici dali saglasnost prilikom registracije na Platformu.

„Zaštita podataka je nešto što mi u Woltu, kao i naša partnerska kompanija za dostavljače, shvatamo veoma ozbiljno. U svim potpisanim ugovorima koje imamo sa partnerima i sopstvenim zaposlenima jasno je navedeno da oni ni pod kojim okolnostima ne smeju da otkrivaju, koriste ili zloupotrebljavaju informacije u vezi sa isporukama, porudžbinama ili korisnicima Platforme u bilo koju svrhu, osim za usluge dostave“, piše u odgovoru kompanije, koja je navela da se navedena situacija dogodila prethodnog dana, kada ih je korisnica kontaktirala zabrinuta da je dostavljač koristio njene lične podatke nakon dostave.

"Ej, kakva je hrana bila juče?": Dostavljač dobio otkaz zbog poruke mušteriji, Wolt objasnio šta se dogodilo 2
Foto: Screenshot

„O situaciji smo odmah obavestili partnersku kompaniju u kojoj je zaposlen pomenuti dostavljač. Partnerska kompanija je zatim odlučila da prekine radni odnos jer je korišćenje podataka korisnika u neposlovne svrhe direktno kršenje ugovora“, zaključili su iz ove kompanije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari