Ekološki front: Rijaliti šou umesto prezentacije Generalnog urbanističkog plana 1Foto: V. Veličković

Ekološki front, koalicija novosadskih inicijativa građana i udruženja, ocenio je danas da su rukovodioci JP „Urbanizam“ prezentaciju Generalnog urbanističkog plana Novog Sada „pretvorili u rijaliti šou“ i da su „napadali“ kolege arhitekte koji su kritikovali način planiranja u Novom Sadu.

Ekološki front je u saopštenju naveo da je reč o direktoru „Urbanizma“ Dušanu Miladinoviću i njegovoj zamenici Biljani Vrbaški.

„Javni službenici su postavljeni da rade u interesu građana, pa i kad su direktori i njihovi zamenici, te je nedopustiva zloupotreba ovih pozicija kako bi se građani diskriminisali, vređali i diskreditovali samo zato što izražavaju drugačije mišljenje i traže odgovore na određena pitanja“, piše u saopštenju.

Ekološki front čine iniciative i udruženja Za zeleno Novo naselj, Sačuvajmo Liman od betona, Centar za razvoj demokratskog društva Europolis, Dunavac (Šodroš), Svet i Dunav, Eko straža Novi Sad, Crna kuća, Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad, „Futoška inicijativa“, Pokret Odbranimo šume Fruške gore, Udruženje za zaštitu šuma, Organizacija za očuvanje prirode i životinja – OSNA, Sačuvajmo zelene površine – Telep Novi Sad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari