Episkop Irinej: Srbija otimačima Kosova mora da uskrati pristanak na njihovo nedelo

Ostavite komentar


  1. Pope, kad već toliko „brineš“ za narod, može li tvoja firma da krene da plaća porez, pa da ima za bebe, decu i njihove mame; hoćete li da rasprodate do besa luksiuzni vozni park kakav, da bog prosti, ima belosvetska mafija, pa da nahranite gladan narod… Isus je, da te podsetim, više išao pored magarca no što ga je jahao, da ne zamori previše vernu životinju, vi se luksuzirate u pozlaćenim dvorima. Isus je iz hrama odagnao one što im je u očima samo banditski otet novac, takvima se vi klanjate. da znaš da znamo ono što ste vi, popovi, odavno zaboravili: „Reče mu Isus: ako hoćeš savršen da budeš, idi prodaj sve što imaš i podaj siromasima; i imaćeš blago na nebu; pa hajde za mnom.“ (Sveto Jevanđelje po Mateju, 19:21).

  2. Srpskoj pravoslavnoj crkvi je jako stalo do Kosova i Metohije, za to i Parijarh stoluje u Pećkoj Patriaršiji a ne u Beogradu. Lakše je iz bezbednog Beograda i sa odstojanja „voleti“ Kosovo i Metohiju i ne dati Albancima. Davnih dana su upravo vladike odvele srblje sa kosova. Uradio je to davno Čarnojević.
    Voleo bih da Sinod zaseda u Pećkoj Patriaršiji i da tamo stoluje Patriarh. Onda bi pokazali da im je stvarno stalo do Kosova i Metohije u Srbiji. Ovako samo huškaju narod na zlo u cilju što većeg bogaćenja vladika.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.