EPS neće pasti (u privatne ruke)

Ostavite komentar


  1. A mozda predje u vlasnistvo „Dva Brata“? kad su preuzeli sve i svasta, sto ne bi i EPS?

  2. Tako je! Iz istih razloga, još bolje bi bilo privatizovati policiju, vojsku i državnu upravu!

  3. Ovo je odličan članak.Objasnili ste sve bitno i vrli jasno.
    Eps je leglo kriminala.Za njih su građani Srbije samo glupe ovce za šišanje.Oni dele plate najviše u zemlji a dave nas u dimu-prečistače će kupiti iz kredita pošto su za plate podelili nezarađeno.Ako imate staru kuću na selu platićete 700 din mesečno struju i takse iako trošite 1 kilovat da usisate paučinu.Hvala i Fiskalnom savetu na hrabrosti da ovo analiziraju.
    Ljudi shvatite mi ne živimo u državi mi živimo u lažnoj korumpiranoj neodrživoj zajednici.Zato omladino ko je mlad i zdrav bežite odavde glavom bez obzira.

  4. Telekom Srbija prvi put ove godine ne deli dividendu. Zašto se niko od medija ne bavi ozbiljno ovom tematikom? Ovo je bila samo obična vest kada je objavljeno bez imalo istraživačkog novinarstva. Akcije ovog preduzeća iako su podeljene građanima i zaposlenima još nisu na berzi. Zašto? I ovo ne zanima previše bovinare. EPS i Telekom su bastioni političkih zapošljavanja već decenijama i najmanje informacija ima iz ovih preduzeća. Kako oni „stimulativno“ deluju na novinare i medijske kuće?

  5. Veoma dobra analiza! Ipak, nije dovoljno naglasen glavni mehanizam kako da se spoji naizgled nespojivo – niska cena struje, preveliki broj zaposlenih sa izuzetno visokom prosecnom neto platom (oko 90.000 dinara) I zivlacenje novca preko „podobnih“ privatnih preduzeca. Odgovor je jednostavan – ulaze se manje od ionako potcenjene amortizacije!. Tako se godinama, verovatno i decenijama JEDE ono sto su stvarale prehtodne generacije. To je Fiskalni savet nekoliko puta iznosio u javnost, ali je proslo nezapazeno

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.