Er Srbija ponovo leti za Rim i Milano 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO

Nacionalna avio-kompanija Er Srbija saopštila je da je današnjim letom iz Beograda ka Rimu u 7.10, započela obnovu avio-saobraćaja ka destinacijama u Italiji.

Letovi između srpske i italijanske prestonice obavljaće se dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom.

Er Srbija će 28. maja, letom u 18.15, ponovo uspostaviti redovnu vazdušnu liniju ka Milanu, nakon čega će se letovi na ovoj ruti obavljati dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom.

Planirano je da se od 13. juna uspostavi i treći nedeljni let ka obe destinacije u Italiji, koji bi se obavljao nedeljom.

Er Srbija će na ovaj način postati jedina avio-kompanija koja direktno povezuje Srbiju i Italiju tokom letnje sezone.

Direktor komercijale i strategije u Er Srbiji Jirži Marek rekao je da se obnavljanje tih ruta, imajući u vidu da je pandemija i dalje u toku, može smatrati velikim uspehom.

„Raduje nas što ponovo uspostavljamo vazdušnu vezu sa Italijom. Italija za nas predstavlja izuzetno važno tržište i cilj nam je da obezbedimo kontinuiranu i snažnu povezanost između Beograda i Italije, kao i drugih destinacija u mreži Er Srbije“, rekao je Marek.

Nacionalna avio-kompanija će omogućiti dobru mrežnu povezanost iz Rima, preko Beograda, do Atine, Bukurešta, Dubrovnika, Istanbula, Njujorka, Podgorice, Sarajeva, Skoplja, Sofije, Soluna, Splita, Tivta i Tirane, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari