EU za očuvanje kulturnog nasleđa - Fabrici u poseti Istočnoj Srbiji 1Foto: FoNet/ Marija Đoković

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Sem Fabrici posetiće sutra i u četvrtak Kladovo i Negotin, gde će obići projekte koje finansira EU kroz program „#EuzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“ i razgovarati sa predstavnicima lokalne samouprave i pružaocima turističkih usluga.

„Radujem se dvodnevnoj poseti istočnoj Srbiji. Kako se EU i Sžrbija ponovo otvaraju prema svetu posle kovid-19, važno je promovisati doprinos koji će turizam i kulturno nasleđe dati društvenom i ekonomskom oporavku“, rekao je Fabrici uoči posete.

On je podsetio da je EU dugogodišnji partner u promociji turizma Srbije i očuvanju njenog jedinstvenog kulturnog nasleđa.

„Sada sprovodimo program od 16,6 miliona evra, koji finansira EU, i ovo je prilika da se upoznam sa rezultatima ovog projekta, koji uključuje tekuće radove na rekonstrukciji tvrđave Fetislam“, dodao je ambasador.

Fabrici je isakao da je „kulturno nasleđe sjajan motor za promociju turističke privlačnosti regiona, a naš projekat je usmeren na kombinovanje obnove kulturnog nasleđa i podizanje kvaliteta i standarda turističkih usluga, posebno onih koje pružaju mala, često porodična, turistička preduzeća“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari