"Evropa i ja" za srednjoškolce u Srbiji: Nagradni konkurs EU delegacije 1foto FoNet Ana Paunković

Delegacija Evropske unije (EU) u Srbiji organizuje nagradni konkurs za srednjoškolce „Evropa i ja“, u okviru 14. izdanja Evropskog dnevnika, a rok za prijavu je do 15. marta 2024. godine.

Na konkursu je važno da tema bude jedna od onih koja se nalazi u publikaciji Evropski dnevnik, a najkreativniji radovi biće nagrađeni vaučerima od 600, 400 i 200 evra za kupovinu video opreme.

Osim vrednih nagrada, najkreativnije radove objavićemo na instagram profilu EU u Srbiji, a uslov je da video rad nije prethodno objavljen i da se ne objavljuje na ličnim profilima pre završetka konkursa, navodi se u saopštenju EU Info centra.

„Pozivamo vas da kroz svoje video radove prikažete bogatstvo, jedinstvenost evropskog nasleđa i raznolikosti unutar Evrope. Krenite na kreativno putovanje kroz snimanje videa, pravljenju priča i digitalnim medijima“, dodaje se u saopštenju.

Organizovanjem video konkursa „Evropa i ja“, srednjoškolci u Srbiji imaće priliku da se bave višestrukim aspektima evropske kulture i identiteta kroz kontekst EU.

Ovaj kreativni poduhvat ne samo da promoviše kulturne različitosti, već i osnažuje mlade ljude da postanu medijski pismeni komunikatori u digitalnom dobu.

Kroz učešće na takmičenju biće promovisano razumevanje različitih kultura, tradicija i istorija koje čine evropski kontinent, kao i kritičko razmišljanje o konceptima identiteta, jedinstva i različitosti u EU uz jačanje medijskih veština – u video produkciji, pripovedanju priča i digitalnim medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari