Evropska noć istraživača večeras u Kragujevcu 1Foto: Promo

Manifestacija Evropska noć istraživača, održava se i ove godine, poslednjeg petka u septembru.

Cilj manifestacije je promocija istraživačke struke među mladima, učenicima i studentima, identifikacija i doprinos podizanju javnog ugleda istraživačkih i inovacijskih projektata i razvijanje ljubavi i interesovanja za nauku.

Pod sloganom „Ozeleni naukom”, ove godine govoriće se o klimatskim promenama, energetskoj efikasnosti, hrani, zaštiti životne sredine i kreativnoj industriji.

U petak, 24. septembra, u organizaciji Naučnog kluba Centra za obrazovanje Kragujevac i Centra za promociju nauke, uz podršku Prve kragujevačke gimnazije obeležava se Noć istraživača u Kragujevcu, Toponici i Kraljevu.

Dođite da zajedno ,,ozelenimo naukom” dvorište OŠ „Sveti Sava” u Toponici, da se „napunimo energijom” kroz društvene igre i tribinu o energetskoj efikasnosti u OŠ „Četvrti kraljevački bataljon” u Kraljevu, da pređemo na TI sa naukom kroz oglede i eksperimente koje su nam pripremili Institut za hemiju PMF-a u Kragujevcu, profesori i đaci Prva kragujevačke gimnazije, OŠ „Treći kragujevački bataljon”, OŠ „Moma Stanojlović”, i svi drugi naši dragi saradnici, na Đačkom trgu u Kragujevcu.

A dok gledate kako se „pravilno rukuje hemijom”, topi kontinentalni led, i šta sve živi ispod kamenja reke Resave, imaćete priliku da ozelenite prirodu kroz radove na likovnoj koloniji, i čujete najuspešnije mlade pisce, pobednike literarnog konkursa „Ozeleni naukom”, navode organizatori Noći istraživača u Kragujevcu.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.