Zrenjaninska fabrika vode završava rezervoar 1Izgradnja dodatnog rezervoara Foto: Fabrika vode Zrenjanin

Fabrika vode u Zrenjaninu, čije je sedište u Beogradu, saopštila je danas da se izgradnja dodatnog rezervoara za vodu bliži kraju.

Ova dodatna investicija u novoizgrađeni pogon trebala bi da obezbedi stabilan pritisak u mreži tokom letnjih meseci, što je i bio problem do sada.

Naime, proteklog leta stanovnici višespratnica u Zrenjaninu ali i pororidčnih kuća bili su često zbog slabog pritiska bez vode, zbog čega su negodovali.

Tada je grad prestao da se privremeno snabdeva prečišćenom vodom iz Fabrike vode, dok se problem sa pritiskom ne reši. Sada u Fabrici vode navode da će uz pomoć dodatnog rezervoara za vodu obezbediti dovoljnu količinu vode, osnosno zadovoljiće sve potrebe grada Zrenjanina.

Trenutno su potrebe Zrenjanina, navode u Fabrici vode, znatno manje od kapaciteta fabrike i potrošnja se kreće od 135 litara u sekundi tokom noći, do 300 litara preko dana. Prosečna potrošnja vode u gardskoj mreži je oko 225 litara u sekundi. Kako navode u svom saopštenju, svakodnevno se rade četiri analize kvaliteta vode, koja po svim parametrima, zadovoljava propisane standarde i što se tiče izlaza iz fabrike ispunjava uslov da se ukine zabrana za piće.

Podsećamo, uprkos svim naporima i obećanjima, uprkos izgradnji nove fabrike za prečišćavanje vode pa čak i promene njenog vlasništva kao i promene same tehnologije prerade vode, u Zrenjaninu i dalje nije skinuta zabrana za upotrebu vode iz gradske vodovodne mreže koja je uvedena 2004. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari