Falsifikovan granični pečat 1Krivotvorene matrice pečata, Horgoš Foto: Uprava carina

Uprava carine saopštila je danas da je na izlaznoj strani graničnog prelaza Horgoš zaplenjena metalna ploču sa četiri falsifikovana otiska pečata granične policije Mađarske.

Prekršaj je otkriven 30. septembra u autobusu beogradskih registracija koji je putovao iz Srbije ka Dortmundu u Nemačkoj.

Prilikom kontrole autobusa, putnika i njihovog prtljaga nije otkriveno ništa sporno, osim u slučaju vozača (54) iz Zemuna koji je izjavio da je u Beogradu, na glavnoj autobuskoj stanici, primio „koverat sa uzorkom metalne ploče“.

Nakon što su pregledali pošiljku, carinici su ustanovili da se u njoj nalaze četiri krivotvorena otiska pečata za overu isprava putnika prilikom ulaska i izlaska u Mađarsku.

Dva lažna pečata bila su namenjena mađarskom graničnom prelazu Tompa, kome je sa srpske strane pandan Kelebija, a još dva prelazu Reske, nasuprot Horgošu.

Uprava carina saopštila je i da su carinici 28. septembru na ulazu graničnog prelaza Bački Breg sprečili prenos neprijavljenih 110.000 evra.

Srpski državljanin (41) koji je putovao iz Austrije u Srbiju izjavio je da nosi 5.000 evra, a detaljnim pregledom u njegovoj torbici carinici su pronašli 110.000 neprijavljenih evra umotanih u čarapu, pa složenih u kesu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari