FDU: Ograđujemo se od izjava Biljane Mašić povodom sudskog procesa protiv Miroslava Aleksića 1Fakultet dramskih umetnosti Foto: bg.ac.rs

Dekan Fakulteta dramskih umetnosti (FDU) Miloš Pavlović izjavio je danas da se taj fakultet, nakon istupa u javnosti profesorke FDU Biljane Mašić povodom sudskog procesa koji se vodi protiv njenog supruga „ograđuje“ od njenih izjava vezanih za nastavu, studente i profesore tog fakulteta.

Pavlović je u pisanoj izjavi naveo da „ime i delatnost FDU ne mogu biti interpretirani u korist jedne strane u procesu“, posebno zbog činjenice da su u sudski proces uključeni i studenti tog fakulteta.

Biljana Mašić Aleksić, supruga vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića, koji je u pritvoru zbog optužbi za silovanje i seksualno zlostavljanje svojih učenica, govorila je u nedelju, u emisiji „Dok andjeli spavaju“ na Sputnjiku, o tome da je praktično nemoguće da je on učinio to za šta ga optužuje devet bivših učenica.

Ona je tada navela da se glumci plaše da će biti „ekskomunicirani“ i da zato ne brane u javnosti njenog supruga, i dodala da tvrdi da Miroslav Aleksić „nije ni nasilnik, ni psihopata, ni silovatelj, ni sve ono što se protekla četiri meseca provlači kroz medije“.

Podsetimo nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić je uhapšen zbog sumnje da je seksualno napastvovao pet svojih učenica.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

12 reagovanja na “FDU: Ograđujemo se od izjava Biljane Mašić povodom sudskog procesa protiv Miroslava Aleksića”

  1. Ne razumem sta je ona rekla da bi se on ogradio. Uostalom, nista sto ona kaze nije njihov stav, dok ga oni ne podrze.
    Jadno, stvarno jadno. Kao u Sovjetskom Savezu nekada.

    • Потпуно се слажем са коментаром, да се не понављам

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.