Festival "Mirdita, dobar dan" u Beogradu od 27. do 29. juna 1Foto: Promo

Festival „Mirdita, dobar dan“, biće održan u Beogradu od 27. do 29. juna, saopštila je Inicijativa mladih za ljudska prava, koja je jedan od organizatora.

Osim njih, organizatori su Građanske inicijative i kosovska organizacija Integra, a festival će, kako je istaknuto, predstavljati spoj umetnosti, savremene kulturne scene, ali i pokretanja važnih pitanja koja se tiču prošlosti i budućnosti u vremenima koja predstavljaju veliki izazov za odnose Srbije i Kosova.

Mirdita, dobar dan” je jedinstvena platforma za kulturnu razmenu, kao i dijalog o važnim pitanjima koja se izbegavaju i zanemaruju. Kulturna razmena je moćan alat za promovisanje pomirenja i održivog mira, kao i premošćivanje jaza između dveju kultura i pozivamo sve da nam se u tome pridruže, rekla je Tijana Đuknić iz Inicijative mladih za ljudska prava.

To je 11. izdanje ovog festivala koji će biti otvoren 27. juna u 19:30 u „Dorćol Platzu” predstavom „Otac i otac“ kosovskog dramaturga Jetona Neziraja, u režiji Kuštrima Koljićija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari