Delegacija crnogorske opozicije nije se juče sastala sa komesarom Evropske unije za proširenje Štefanom Fileom, iako je taj razgovor bio dogovoren, izvestili su juče crnogorski mediji.

Podgoričkom listu Vijesti je saopšteno u Fileovom kabinetu da je „morao poslovno da ostane u Strazburu“. U opozicionoj delegaciji koja je juče trebalo da doputuje u Brisle su lideri Nove srpske demokratije i Pokreta za promjene, Andrija Mandić i Nebojša Medojević, kao i potpredsednik Socijalističke narodne partije Vasilije Lalošević, javila je RTV Crne Gore. Vasilije Lalošević je u Brisel otputovao umesto predsednika SNP-a Srđana Milića koji je bio sprečen „zbog ranije preuzetih obaveza“.

Opozicionari, prema ranijim najavama, trebalo je u Briselu da saopšte da žele da Evropska komisija u novembru da pozitivno mišljenje Crnoj Gori, kao i da bez uslovljavanja odredi početak pregovora. „Želimo da im kažemo da u Crnoj Gori oko toga postoji politički konsenzus i da je opozicija spremna da se direktno uključi u rešavanje svih problema i da inicira reforme koje su potrebne da bi Crna Gora bila punopravni član EU“, rekao je Nebojša Medojević.

Medojević je dodao da će se predstavnici opozicije sa komesarom EU Štefanom Fileom sastati 11. novembra u Skupštini Crne Gore.

Promene u Pokretu za promjene

Pokret za promjene mora početi da se menja i pokazati da ne postoje nezamenljivi i večni, smatraju članovi Glavnog odbora Boris Marić, Sergej Sekulović, Miloš Konatar i Nikola Terzić, izvestila je RTV Crne Gore. Oni navode da se ne sagledava potreba izgradnje partijske infrastrukture, što će produbiti personalizovane odnose i dovesti do turbulencija koje će podeliti stranku. „Nastavlja se konstantan pad rejtinga, što zakonomerno i dalje dovodi do internih konflikata i paralize rada“, smatraju članovi GO PzP-a. Ocenjuje se da trenutna koncepcija opozicionog saveza Bolja Crna Gora i proporcija snaga, PzP vodi u političko nestajanje, jer dolazi do dodatnog gubljenja identiteta stranke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari