Firma bivše državne sekretarke MUP-a dobila posao od MUP-a

Ostavite komentar


  1. Mup plaća više privatno obezbede je od svojih policajaca. Odnosno poreski obveznici trpaju pare u džep jednoj ženi, ko zna čijoj. Mora da je iz Djilasovog tabora. Hahaha ga, e moja zemljo nedođijo.

  2. Hahaha, u SRB osnujes firmu, i to u sektoru, gde je nevidjena konkurencija inace, i odmah pocnu padat milijoni?

  3. Ima o ovome i videoklip na youtube. Traje 18 minuta, u kome šef mup-a ovo pravda smanjenjem troškova, navodno oni imaju manje plate od policajaca i još kaže da je ovo pilot projekat, pa ako se dobro pokaže čuvaće i kasarne i druge važne objekte. Ustani Srbijo davno si zaspala.

  4. Plaćaju 490 din + PDV firmi a obično takve firme svoje radnike plaćaju ispod 200 din sat. Za jedno mesto 24 časovnog obezbeđenja mesečno se plaća preko 420.000 a firma to obično pokriva sa 4 zaposlena. Vrlo lepa zarada. Ako je to isplativije nego plaćati policajce, onda je pitanje kolika im je to plata ili možda sumnjaju u sposobnost policajaca da izvršavaju tako odgovorne zadatke pa zato angažuju privatna obezbeđenja.

    1. Ocigledno je da se sa zaposljavanjem „drugova clanova“ u policiji stiglo do plafona. Ali uvek se nadje resenje. Osnuje se agencija za bezbednost, mup sve te ljude zaposli uz debele provizije i vuci siti, a ovce na broju.

    2. Znaci, obezbedjenje ( privatno) obezbedjuje polociju! A ko će obezbedjivati gradjane ?

  5. Pretorijanci neki,a?Pa sve će uslužne delatnosti u okviru javnih sistema proći tako.Radnike će rasterati malim platama pa koristeći to kao izgovor raspisati nabavku gde će neki amateri radeći za još veće amatere uzimati lovu jer „narod je lenj,neće da radi“.Bivalo je toga već a zna se kako se i završilo i opet će.

  6. Sama vest bi bila razlog za pad vlasti, ali u Tamnom vilajetu sve funkcionise po osnovu korupcije. A narod placa… I glasa.
    Nesto drugo bode oci, nazivi ovih firmi!
    A sami su doneli zakon da se firme moraju nazivati srpskim imenima, na Srpskom jeziku i napisano cirilicom.
    Ali, sto bi postovali ijedan zakon kad ustav ne postuju!

  7. Pa da, računica je jasna. Plaćaće radnika obezbeđenja 82.000 dinara mesečno da bi uštedeli prosečnu platu policajca od 60.000 dinara. Ovo nema nigde u svetu, da privatno obezbeđenje „čuva“ policiju. Sve je čisto, samo ne znamo koliki je „tal“ Dr. Neše i SNS-a. A posebna priča je što lova „ide“ iz budžeta, znači mi plaćamo privatno obezbeđenje a da nas niko nije ništa pitao.

  8. E ako smo dotle dosli da nam privatnjaci cuvaju policajce, mislim da smo dotakli dno! Sta ce nam onda MUP? Neka cuvaju onda i sav ostali narod!

  9. Ako policija ni sebe ne može da zaštiti od bitangi i lopova, kako da štiti druge?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.