FON stao iza Malog

Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka potvrdilo da je doktorska disertacija ministra finansija njegovo originalno naučno delo

Ostavite komentar


  1. Nisu državni fakulteti ništa bolji od privatnih. Bacimo pogled na tendere na kojima učestvuju fakulteti i kvalitetu proizvoda, pa će biti jasno da se povezanost između profesora i onih koji protrče kroz faks, zahvaljujući rodbinskim vezama, pa ih zbrinu na državni kazan, fantastična. Rade fakulteti i revizije projekata, pa nam klizi potporni zid…Sve teže je doći do lekara koji može da ubode dijagnozu, a svi diplomu državnog fakulteta imaju. Zbog čega bi se FON razlikovao od bilo kog drugog državnog fakulteta?! Pogledajmo parlament, predsednicu parlamenta, šefa najbrojnije poslaničke grupe, predsednika države, poslušajmo ih, pa mi recite mogu li oni biti ponos profesora kod kojih su polagali ispite na državnim fakultetima?

  2. Sta je sledece? Pranje Stefanovicevog doktorata? Tabakovickinog? Da je Toma Diploma u milosti, mozda bi SNS organizovala barem umivanje, ako ne i tusiranje njegove skolske cage? Moje misljne je da njihovim diplomama i doktoratima ni dekontaminacija ne pomaze!

    1. Deratizacija bi, izvesno, resila problem diploma i njihovih sns nosilaca.

  3. nije valjda neko ocekivao da ce biti drugacije? Clanovi su verovatno dobili poziv, da ako ne glasaju kako jesu ili budu uzdrzani, nece ih vise biti…..od svih tih „clanova“ ni jedan jedini se nije drznuo da glasa da je plagijator.

  4. I formalno je otvorena ovogodišnja rasprodaja diploma po veoma pristupačnim cenama samo za članove sns.

  5. Zaista jezivo… trebalo bi svi osvescrni gradjani, koji shvataju ulogu obrazovanja da ustanu protiv toga. Sta nam dragi moji garantuje da i medicinari ne kupuju diplome? Uciteljice, vaspitacice, gradjevinci? Sta uopste vredi od tog Unuverziteta?! Pojedinci?! To nije dovoljno!!!!!! Moram da ponovim – JEZIVA SRAMOTA!

  6. Mnogi drzavni fakulteti su izgubili skroz na znacaju, nego se radi o tome da bolje nemamo pa je BU najbolji.. Obrazovanje ne znaci vise nista u ovoj zemlji, sto puta sam se uverio u veci kvalitet mnogih studenata s privatnih fakulteta nego s „cuvenih“ nasih drzavnih, generalno je mozda drugacije ali daleko od nekog kvaliteta drzavnih fakulteta.. Sto se tice FONA, nemam ni reci, to je smesno, i pogledajte ko je glavni bio u komisiji, Dragan Djuricin, „cuveni“ profesor sa Ekonomskog „prestiznog“ fakulteta i sasvim slucajno na onoj listi 1000 naucnih botova.

  7. Sta nas jos moze snaci od FON-a? Posle predatorskih casopisa u kojima je na desetine nastavnika FON-a objavljivalo radove i unapredjeno, pranja stotina privatnih diploma na master studijama svake godine, nasilna unapredjenja nastavnika u najvisa zvanja (poslednji slucaj one matematicarke sa FON-a)… ima li kraja toj steti koju nanosi Univerzitetu u Beogradu?!

    1. Nemoj tako,
      utvrdili su da je doktorat Malog samo malo plagijat,
      što bi rekli, – devojka je malo trudna.
      I to su profesori, sačuvaj me Bože ovog srozavanja i urušavanja svega.
      Mozga bez.

  8. pa što se onda vi gospodo sa FON-a niste potpisali umesto to strane komisije ? Treba proveriti ko od njih uopšte zna naš jezik da bi mogao da analizira da li je u pitanju krađa tuđeg materijala ili ….

  9. FON je ozbiljno problematican fakultet. Previse skandala. Skoro je tamo izabrana Vesna Todorcevic za redovnu profesorku matematike iako nije dobila podrsku Matematickog fakulteta i Veca univerziteta. Nije je dobila jer svi matematicari znaju kako do radova dolazi Todorcevicka. Medjutim, dekan FON-a i Rektorka Ivanka Popovic su uspeli tu stvar da zavrse na Senatu. Drugo, na Fon-u se masovno peru diplome sa privatnih fakulteta. Za novac naravno. Ovo sa Sinisom Malim je samo kontinuitet. Svako ko je iole pismen ce da vidi koliko je taj doktorat prepisan. Dakle, FON je taj koji je problem i koji rusi ugled celog Univerziteta.

  10. U moke vreme, osamdesetih, ko nije mogao ništa da završi upisivao je FON. Tako su tamo završavali razni partijski sekretari, auto-limari, kafedžije i ostali koji su trebali da budu predsednici opština ili poslanici. Očigledno da se nije mnogo promenilo. Dokaz je Mali. Para vrti gde burgija neće. Tužno.

  11. FON treba hitno ukinuti! Ne samo zbog malog! To je leglo korupcije i prodaje diploma.

  12. Присуствовао сам једном разговору – момак, матурант, готово не иде у школу, оцене ниске, а он задовољан, баш га брига. Шта ће да упише, како? Факултет за безбедност, има везу.

  13. Nije ovde kriv za sve FON, jer oni su deo BU. Ako prodje plagijat Siniše Malog BU može katanac da stavi u vrata jer će ostati sramota za sva vremena.

    1. Upravo tako! Iako je slucaj Malog samo vrh ledenog brega – on je pravi test BU, a samim tim i nade za drzavu. Diplome se ne jedu, ali drzavni univerzitet postrdno utice na oblikovabje drzave – bas kao sto je to jasno i kod nas – uz akademski kriminal povezano jos jos nekoliko vrsti kriminala. Za posledicu… znate sve i sami… znate i osecate zu strahotu… da ne duzim

  14. Sa FONa je nedavno dosao i drugi skandal o isforsiranom unapredjenju Vesne Todorcevic od strane vlasti preko rektorke, a FON se zato gradi.

  15. Pojeo vuk magarca.Jedino što se sa strane može reći, to je da smešno ( i tužno ) zvuči objsšnjenje ( „pranje“) komisije da , parafraziram, nije imala mogućnosti da se koristi sredstvima za upoređivanje. Pa šta, kog vraga, onda treba raditi? Pa nije to ciklotron ili ruski S-400 da beogradski Univerzitet ne bi mogao da ga ima Na osnovu čega su oni onda procenjivali? Očigledno, oportunitet, ili bolje rečeno strah od zameranja su bili odlučujući. Gde je tu naučna analiza, a gde uporedna analiza sa drugim relevsantnim delima? Trla baba lan, da joj prođe dan, ili brigo moja, ređi na drugoga, ili lično nepoštenje,, ili….

Ostavite komentar


Društvo

MUP: Šesnaestogodišnjak zapalio vagon BG voza u Batajnici 10

MUP: Šesnaestogodišnjak zapalio vagon BG voza u Batajnici

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu u saradnji sa Odeljenjem za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu rasvetlili su paljenje vagona „BG voza“ koje se dogodilo sinoć, 18. aprila u naselju Batajnica i podneće krivičnu prijavu protiv šesnaestogodišnjaka za krivično delo izazivanje opšte opasnosti, saopštio je MUP.

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.