Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine doneo je odluku da opštini Vrbas dodeli 58 miliona dinara, a za pet projekata u srbobranskoj opštini odobreno je oko 100 miliona dinara.


U Vrbasu će najveći deo novca – 29 miliona dinara – biti utrošeno na završetak sportske sale u OŠ Svetozar Miletić, za završetak Sportsko-rekreativnog centra u Zmajevu namenjeno je 11 miliona dinara, a za gradnju sale Kulturno prosvetnog društva „Karpati“ – 1,1 milion dinara.

Osim toga Fond će sa 8,6 miliona dinara finansirati izgradnju aneksa dečjeg vrtića PU „Boško Buha“ u Kucuri, dok je za izradu projektno tehničke dokumentacije i sanaciju Hrama svetog oca Nikolaja u Zmajevu namenjeno 6,2 miliona dinara, kao i za sanaciju rimokatoličke crkve – dva miliona dinara.

U Srbobranu će za održavanje puteva biti izdvojeno 47 miliona, a za popravku kolovoza u ulicama još 22 miliona dinara. Za uređenje industrijske zone i izradu projektne dokumentacije obezbediće se 20 miliona, dok će za izradu projektne dokumentacije i izvođenje radova na rekonstrukciji infrastrukturnih objekata u ulicama Karađorđevoj i Cara Lazara, biti izdvojeno 7,4 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari