Forum beogradskih gimnazija: Prosvetna inspekcija predlaže razrešenje direktora Šeste gimnazije 1Foto: N. Kovačević

Sindikat Šeste gimnazije je u četvrtak dobio rešenje Gradske prosvetne inspekcije kojim se, nakon utvrđenih nepravilnosti u radu direktora Radisava Milića, ministru prosvete predlaže njegovo razrešenje, saopštio je Forum beogradskih gimnazija.

Kako su istakli, rešenje je došlo tačno godinu dana od suspenzije, sada pokojnog, profesora Jovana Kneževića, odnosno 197. dana od početka štrajka dela nastavnika ove škole.

Dopisom inspekcije, naglašava se u saopštenju, ispunjen je zakonski uslov da ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović razreši direktora Milića.

“Forum beogradskih gimnazija poziva ministarku da hitno reaguje i razreši direktora Šeste beogradske gimnazije čime će biti izbegnuto dalje kršenje zakona. Ujedno obaveštavamo javnost da se štrajk u Šestoj nastavlja do konačnog razrešenja, te da je sada sva odgovornost prema učenicima Šeste koji trpe posledice štrajka, isključivo na ministarki prosvete čija je dužnost poštovanje zakona i staranje o dobrobiti učenika i zaposlenih”, istakli su u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari