Fotograf EPE Dai Kurokava osvojio drugo mesto na prestižnom konkursu 1Nagrađena fotografija: Evakuisane žene u Najrobiju Foto: EPA-EFFE/Dai Kurokawa

Dai Kurokava, glavni fotograf i urednik fotografije za Istočnu Afriku Evropske agencije za medijsku fotografiju (EPA), osvojio je drugo mesto u kategoriji Spot News, Singles na prestižnom konkursu World Press Photo, saopštila je agencija EPA.

Na nagrađenoj fotografiji su žene evakuisane sa mesta nesreće dok službenici bezbednosti pretražuju napadače tokom trajne pucnjave i eksplozija u Najrobiju. Fotografija je nastala u 15. januara 2019.

Kurokava je započeo svoju karijeru kao slobodni fotoreporter u jugoistočnoj Aziji i pridružio se EPO-ovom biroju u Tokiju 2007. Nakon što je 2008. godine sa sedištem u Vijetnamu, preselio se u Istočnu Afriku da bi tamo vodio operaciju EPA.

Fotograf EPE Dai Kurokava osvojio drugo mesto na prestižnom konkursu 2
Dai Kurokava Foto: worldpressphoto.org

Proveo je godine pokrivajući sukobe i socijalna pitanja u Keniji, Somaliji, Južnom Sudanu, Demokratskoj Republici Kongo i Burundiju, između ostalih. Njegovi radovi se redovno pojavljuju u glavnim novinama i časopisima širom sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari