Frankfurter algemajne cajtung: Amfilohije – harizmatična ličnost

Ostavite komentar


  1. Добра анализа ових швапских новина.Ипак су превише удесно гурнули оца Амфлиокија,док су Вучића померили ка центру.Тако су избегли да признају да господин Владика говори истину,што се тиче главног српског питања-Косова и Метохије.У том контексту гурати његове друге изјаве,које наводно доказују да је он против запада-је ирелевантно.Не заборавимо да су немачке Владике и Ајатолаци много екстремнији,од најекстремнијег српског Владике!!!

  2. Do juče su ga napadali zbog toga što ne dozvoljava da se SPC rasturi zbog CGPC, a čim je pomenuo Vučića u negativnom smislu odmah je oostao neko od značaja za zapad.

  3. Ne radi se tu o jačini, radi se o čovekoljublju. Ume i Irinej da grmi, nije to nikakav poseban dar. Partrijarh Irinej zna vrlo dobro da Vučić mora da razgovara i pregovara sa Albancima, da to nije njegova volja i želja, da Vučić mora Kosovo koje je na brutalan način otrgnuto zemlji Srbiji, diplomatskim putem da vrati matici zemlji. Vučić ne može da okrene leđa pregovaračkom stolu, jer se to od njega očekuje i traži.

  4. Vučić je čovek budućnosti a Amfilohije čovek prošlosti. Građani Srbije nikada nisu imali lakši izbor.

  5. On posle patrijarha ima jaku moc … tako da njegove izjave uticu na opredeljenje ljudi … samo sto dati svoje misljenje o nekoj politickoj temi i oznaciti nekog kao izdajnika su dve suprotne stvari … treba se uzdrzavati takve retorike …

  6. Митрополит није рекао ништа ново, ни необично. Само је констатовао очигледне чињенице – Александар Вучић је на путу издаје. Највећи проблем је што се наше друштво нашло у добро познатој и у литератури описаној ситуацији када неко узвикне – Цар је го! Како је могуће да нико пре митрополита Амфилохија није изрекао очигледну истину? То је поражавајућа слика наше данашњице.

  7. AV bi najradije da ukine youtube,gde se mogu videti njegova sabrana dela!-Ali, Nemci su ga pročitali i ne plaše ga se kao 52%, od 50% izašlih birača!

  8. "… што се тиче главног српског питања-Косова и Метохије." Ma, idi, begaj! Ako je to najglavnije pitanje, onda u Srbiji nema razloga za sekiraciju… Sve nam dobro ide, samo još "da povratimo"!

  9. Cisto me zanima po cemu je Amfilohije Radovic harizmaticna licnost.Sto je napao Aleksandra Vucica nizasta.Strasno

  10. Anfilohije iznosi neproverene podatke i to je njegovo licno misljenje koje samo steti pravoslavnoj crkvi jer je on jedan od vladika u njoj.

  11. Anfilohije trebao je prvo da pita licno Vucica o njegovom stavu o Kosovu a ne anfilohije da iznosi neistine i time uznemirava Srpsku javnost na Kosovu a i sire.

  12. Izjava i stav Amfilohija je izjava i stav pojedinca, od njegovog ispada se ogradio i patrijarh Irinej tako da lupetanje ovog lika ne treba uzimati za ozbiljno niti mu pridavati bilo kakav značaj.

  13. Svi pravoslavni vernici, mogu da se postide njega i njegove uloge u SPC. Vreme je da se bolesno odstrani iz SPC, koja ima za cilj da širi mir, ljubav i razumevanje , a ne mrznju.

  14. Национална политика је за МУДРЕ главе, зато је у погледу КиМ, суштина да држава Србија и СПЦ својом дугорочном политиком : 1). ЗАШТИТИ српски НАРОД који живи на КиМ и обезбеди му бољи живот; 2). САЧУВА све манастире и цркве на КиМ (екстериторијалност); 3). да уз помоћ академије, цркве и школе САЧУВА Косово у СРЦИМА свих Срба у свету; 4). да нико НИКАДА не призна самосталност Косова (и када добије столицу у УН); 5)…. нека нешто додају и академици, професори, владике,….

  15. Amfilohije Radovic je mozda prek i ostar na recima, ali mu se ne moze osporiti hrabrost.
    Zamislite da je neko kritikovao Nedica za vreme okupacuje Nemacke?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.