Fridom Haus: Srbija u grupi zemalja sa najvećim padom sloboda od 2010.

Ostavite komentar


  1. A ko su sad ovi? Cim imaju u naslovu Fridom, Liberti, Dzastis, znaj da su neke NVO koje rade po nalogu stranih drzava. Kao i nasoj vladi i opoziciji nista im ne verujem.

  2. Srbija se konačno našla u svom prirodnom okruženju: Ruanda, Gabon, Džibuti…U ovakvom društvu nismo bili ni kad smo bili pod turcima.

  3. I pad je let! To je demokratski Vučićev slet. Podanici to vole, ionako ne znaju šta bi sa slobodom. I ovo im je previše.

  4. Iskreno, nikada nisam poštova mišljenje ovih liberalno nastrojenih organizacija. Ne zato što sam neki desničar ili ne znam šta, već mi je odlazak u svaku krajnost uvek rizičan. Ipak, ove ocene su prilično realne. Što se tiče samog izveštaja za Srbiju, čudno je da se pominju veliki protesti, a ja ih nigde nisam video. Čak i onaj glavni skup, za koji su pričali da ima 80-100 hiljada ljudi, nije bio toliki. Đilas je skoro izjavio da se naravno uvek malo pretera sa brojkama i da je bilo oko 50 hiljada. Moja procena (matematički na osnovu snimka) je bila oko 40 hiljada. Daleko od 80-100 koliko je govorila opozicija, ali daleko i od 8-10 koliko je rekla vlast. Svakako, to nisu veliki protesti i ne možeš očekivati promene na osnovu toga. Mišljenja sam da jesu ugrožene slobode medija, ali sa svih strana. Neki mediji su pod uticajem vlasti, a neki pod uticajem opozicijie. Meni je glavni problem RTS, koji mora biti objektivan, a nije. Jeste on objektivniji od svih, ali to samo pokazuje da je ovaj izveštaj tačan. Ipak u kontekstu pada rejtinga treba reći i da je rejting USA pao sa 94 na 86, Lihtenštajna za 10, dok su pad zabeležili i Austrija, Francuska, Danska, Nemačka, Island, Irska, Izrael, Italija, Luksemburg, Belgija, Portugal, Španija, Švajcarska, UK, što će reći da je to globalni trend i da sve države idu pomalo u desno. Naravno, svi oni imaju dosta veći rejting od nas, tako da ovo ne treba da nam bude opravdanje.

  5. VUČIĆU, ODGOVIRI!?
    Da nisi kršio Ustav Srbije, da nisi predao Kosovo u Briselu: 30.juna 2015.g., i da nisi krao i lagao srpski narod? Bekni…
    Ja se kunem da jesi ovo uradio. A tebe čeka robija…
    P.Sajdžo 2020

  6. Zamislite šta je Vučić rekao!
    „Ja ne pripadam većini koja je za zamrznuti problem sa Kosovom“. Znači on radi protiv većine srpskog naroda…
    P.Sajdžo 2020.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.