Frizeri u subotu na sastanku sa Brnabić i Malim 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Posle najave da postoji mogućnost preispitivanja mera za frizerske, kozmetičke salone i slične uslužne delatnosti za subotu je zakazan sastanak premijerke Ane Brnabić i ministra finansija Siniše Malog sa ljudima iz frizerske branše, izjavio je predsednik Saveza frizerskih klubova Srbije Bane Babić.

On je za N1 rekao da će se od nadležnih zatražiti da se razreši da li će frizeri raditi ili ne, a ako ne budu radili da im se omogući dodatna pomoć Vlade.

Babić je  naglasio da je suština priče u tome da je dozvoljeno da se ide u prodavnice gde je 200 ljudi i u fabrike gde ih je 1.000, ali i ne u frizerske salone u kojima je po dvoje ljudi.

Ova delatnost je do sada toliko para potrošila da bi sve mere bile na nivou, naveo je on i dodao da je u pitanju bitna delatnost koja se odnosi na higijenu, kao i da ona „hrani 100.000 – 120.000 ljudi“, a među zaposlenima su uglavnom žene, među kojima je i veliki broj samohranih majki, porodilja, trudnica.

Babić  je ukazao da sastanak u subotu može da ide u raznim smerovima, a da će nadležnima predočiti kako suštinski frizeri žive.

Predlozi će se definisati u sledeća dva dana, bavićemo se time da li država može da pojača pomoć koju namenila svima za određene branše, istakao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari