Frontier Pharma i Bayston Grupa kupuju Zdravlje Leskovac 1Foto: Pixabay/Vnukko

Frontier Pharma i Bayston Grupa dogovorili su da od kompanije Teva Pharmacueticals kupe fabriku lekova Zdravlje u Leskovcu, saopštili su zvaničnici.

Po dogovoru svi zaposleni u Zdravlju ostaće najmanje dve godine.

Zdravlje proizvodi čvrste i tečne forme za lečenje kardiovaskularnih, neuroloških i respiratornih oboljenja. Fabrika ima odobrenja za snabdevanje brojnih internacionalih tržišta – Zapadne i Istočne Evrope, Velike Britanije, Australije, Južne Amerike i Meksika. Tevina odluka da proda Zdravlje u skladu je sa kompanijskom globalnom strategijom da optimizuje sveukupnu konkurentnost usaglašavajući svoje proizvodne kapacitete sa potrebama pacijenata, navodi se u kompanijskom saopštenju.

„Drago nam je što možemo da poželimo dobrodošlicu Zdravlju i njegovim zaposlenima u našu kompaniju. Namera nam je da tokom ove tranzicije blisko sarađujemo sa Tevom i vremenom razvijamo kompaniju širenjem njenih mogućnosti i dovodjenjem novih proizvoda u fabriku Zdravlje“, rekao je predsednik Frontier Pharma Levent Selamoglu.

Izvršni direktor Frontier Pharma Kiren Naidoo kazao je da je cilj te kompanije da održi status Zdravlja kao vrhunskog međunarodnog dobavljača lekova sa snažnim fokusom na potrebe kupaca, zdravstvenih radnika i pacijenata.

Kako je istaknuto u saopštenju, kompanija Actavis, deo Teve, ostaje posvećena pacijentima i zdravstvenim radnicima u Srbiji.

„I nakon promene vlasništva Zdravlja, Tevini ključni ciljevi za snabdevanje kupaca i pacijenata u Srbiji ostaju nepromenjeni. Naša kompanija ostaje posvećena poboljšanju života pacijenata i ovo tržište ostaje za naše poslovanje strateški važno“, rekao je generalni direktor Teve za Srbiju Pavle Marjanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari