FTN se ograđuje od izjava svog kolege o četvrtom mostu u Novom Sadu: „To nije i neće biti zvaničan stav Fakulteta“

Ostavite komentar


  1. SNS je sve srozao na dno.
    Čak su profesori podeljeni, posvađani i uplašeni za svoju sinekuru.
    Šta očekivati od običnog naroda.
    Srljamo u provaliju, a dno se ne vidi.

  2. Fakultet ne treba da služi vladajućim strankama. Prof. Reba je u pravu a vi se ograđuje. Pre 20 godina ovako nešto nije moglo da se desi.

  3. Na FTN se dešavaju skandali svakog dana. Dekan je hteo da svom miljeniku učini da preskoči zvanje vanrednog profesora, tj. da ga bira iz docenta u redovnog profesora, a pokušao je i da smeni Savet pa je onda shvatio da Savet zapravo bira njega, a ne on Savet. Još uvek nije konstituisao Savet jer ne želi dvoje „nepodobnih“ da pusti u Savet.

  4. Најлакше се сакрити иза конформистичке изјаве о улози и мисији високошколске установе као да етика није један од чинилаца едукације у овом случају будућих архитеката и урбаниста. Морал и етичност су саставни део стручности сваког човека.
    Господа стручњаци треба да се подсете на ону изреку: „Када су комшију хапсили и радили му све оне гадости ја сам ћутао. Када су по мене дошли никог није било да ме брани.“

  5. “FTN se drži objektivnosti i nikada ne pokazuje pristrasnost niti donosi zaključke bez obimnih kvalitativnih i kvantitativnih istraživanja”

    Pa zasto jadovi sa FTNa nisu napravili kvalitativno istrazivanje i obavestili javnost?

    “Svak je rodjen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka!”

  6. Profesori, odnosno kolege, naravno ne dele mišljenje sa prof. D. Rebom. Ipak je lukrativnije biti uz vlast. Očešati se o kintu od projekata i čuvati udobnost profesure. Alal vam struka, profesori…

  7. Očigledno, profesor može da iznese svoj stručni stav, ali ako on nije na liniji režima, fakultet mora da reaguje., za svako slučaj.

  8. Profesor Reba je verovatno najbolji i najstručniji profesor na Departmanu za arhitekturu FTN i njegovo mišljenje je pidržano samo strukom! Dakle, u pravu je! Ali još od prethodnog dekana koji se javno stavio na stranu SNS fakultet više nije autonoman. No, to možda nije ni ceo Univerzitet! Ne možemo kriviti samo profesore, narod tj. glasači su krivi. Ništa ne znaju i ništa ne vide! Ili su jasno i direktno sebično koristoljubivi. A i profesori FTN su narod i glasači! Srbija na čelu sa SNS nezadrživo srlja u propast!

  9. И даље не могу да схватим да се неко противи изградњи моста. Тај не само да је против режима него је и против народа и напретка. Тај ће зарад мало мржње у свом срцу све бацити под ноге. То је тако срамно.

  10. Sns se uvukao u sve pore sistema, pa i na FTN-u vladaju , a profesori ćute nebili zadržali svoju stolicu!

  11. Šta se drugo moglo očekivati od ustanove kojoj je profit jedino bitno. Hiperprodukcija inženjera koja je i dovela do toga da nestručni odlučuju. Jedva dočekah da pobegnem iz te ustanove.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.