FTN se ograđuje od izjava svog kolege o četvrtom mostu u Novom Sadu: "To nije i neće biti zvaničan stav Fakulteta" 1foto: ntpns.rs

Povodom teksta koji je jutros objavljen na našem portalu pod naslovom „Urbanisti protiv mosta na Šodrošu: Nov projekat stvara buku i deli naselja napola“, reagovao je Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, koji navodi da stavovi koje je izneo njihov kolega, profesor Darko Reba, „nisu i neće biti zvaničan stav Fakulteta“.

„Povodom izjave na portalu lista Danas u kojoj redovni profesor na Fakultetu tehničkih nauka, ali ne i direktor Departmana za arhitekturu i urbanizam, Darko Reba ističe da će planirani most izazvati negativne urbanističke efekte, Fakultet tehničkih nauka se oseća obaveznim da istakne da ovo nije, niti će biti zvaničan stav Fakulteta“, navodi se u demantiju.

Kako su istakli, profesori na njihovom fakultetu imaju puno pravo da iskažu svoje stavove kao građani, ali to su njihovi lični stavovi, a ne stavovi Fakulteta tehničkih nauka.

„Fakultet tehničkih nauka oblikuje i edukuje mlade generacije, služi naučno-stručnim potrebama privrede i kao de šireg obrazovno-naučnog sistema, predstavlja pokretačku snagu razvoja društva. Kao takva institucija, FTN se drži objektivnosti i nikada ne pokazuje pristrasnost niti donosi zaključke bez obimnih kvalitativnih i kvantitativnih istraživanja“, ističu sa FTN-a.

Da podsetimo, portal lista Danas jutros je objavio tekst u kojem je profesor tog fakulteta Darko Reba istakao da će planirani most na zaštićenoj plaži šodroš u Novom Sadu, čija je gradnja izazvala proteste građana zabrinutih zbog ekoloških posledica imati značajne negativne urbanističke efekte.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari