Funkcioner službi bezbednosti BiH: Nismo dobili nijednu pretnju po Milanovićevu bezbednost 1Foto: Dejana Majstorović

Policija i bezbednosne službe u BiH nisu dobile informacije o pretnjama predsedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću, koji je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, iz bezbednosnih razloga otkazao posetu srednjoj Bosni, prenela je Hina.

Direktor Direkcije za koordinaciju policije Mirsad Vilić rekao je za državnu Radio-televiziju BiH (BHRT) da su danima sarađivali sa policijskim agencijama iz BiH i Hrvatske koje su bile uključene u organizaciju posete hrvatskog predsednika srednjoj Bosni.

„Naše službe nisu imale informacije o ugroženoj bezbednosti Zorana Milanovića tokom njegovog boravka u Bosni i Hercegovini“, rekao je Vilić.

On je na čelu agencije koja koordinira rad nekoliko policijskih agencija, a njegovi službenici su najdirektnije uključeni u zaštitu VIP ličnosti.

Vilić je istakao da poslednjih dana „nisu dobili nikakvu informaciju koja bi ukazivala na bezbednosnu pretnju predsedniku Hrvatske“.

Portparol MUP-a Srednjobosanske županije Hasan Hodžić rekao je lokalnim medijima da je bezbednosna situacija u županiji zadovoljavajuća.

Ranije je iz kabineta predsednika Hrvatske saopšteno da je poseta srednjoj Bosni otkazana iz bezbednosnih razloga na osnovu bezbednosne procene nadležnih institucija Republike Hrvatske, bez navođenja detalja.

Milanović je danas trebalo da prisustvuje obeležavanju 28. godišnjice humanitarnog konvoja „Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu“, kojim je u zimu 1993. razbijena blokada snabdevanja hranom, lekovima i drugim potrepštinama za hrvatske enklave u srednjoj Bosni koja je bila pod opsadom bošnjačke Armije BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari