Gajić: Samo onaj ko je lično zainteresovan za biznis u Jovanjici može da izjednačava Koluviju i Obradovića 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Braneći vlasnika plantaže „Jovanjica“ Predraga Koluviju, optuženog da je organizovao kriminalnu grupu koja je uzgajila više od tone marihuane, predsednik Srbije Aleksandar Vučić za sada je otišao najdalje – uporedio je Koluviju sa uzbunjivačem iz Krušika Aleksandrom Obradovićem, pitajući se u čemu je sporno da i on da intervju, kada je to učinio i Obradović nakon izlaska iz pritvora.

Vladimir Gajić, advokat Aleksandra Obradovića, kaže za Danas da se ta dva intervjua nikako ne mogu porediti.

– Pre svega zato što je Aleksandra intervjuisao tada direktor programa TV N1 Jugoslav Ćosić, a ne ja u svojstvu njegovog branioca, novinara, predsednika skupštinskog odbora za pravosuđe, člana Visokog saveta sudstva i člana Državnog veća tužilaštva, što su sve funkcije koje ima Koluvijin advokat Vladimir Đukanović. Da ne govorim o činjenici da je Aleksandar Obradović uzbunjivač a za veliki deo javnosti i heroj ovog vremena za razliku od Koluvije koji je optužen kao šef organizovane kriminalne grupe zbog proizvodnje narkotika i koji ima krivični dosije koji je izgradio sebi tokom života u Nemačkoj – ističe Gajić.

Prema njegovim rečima, intervjuisanje Obradovića i Koluvije može da bude isto samo nekome ko je lično zainteresovan za biznis koji je etabliran u Jovanjici, šefu države Srbije koja je subvencijama dodelila milione evra za proizvodnju droge u “Jovanjici”, nekome ko se čudi što je šef organizovane kriminalne grupe bio skoro dve godine u pritvoru za tone droge koju su mnoge evropske države “legalizovale”kako on tvrdi.

– U realnom životu ne postiji evropska država koja je legalizovala proizvodnju narkotika, odnosno konoplje koja u sebi sadrži negde i po 17 odsto THC. Niti postoji evropska država koja daje subvencije iz državne kase ovakvoj vrsti  poljoprivrede”, niti ima ministara u vladi evropskih država koje obilaze ovakva dobra, rade na njima ili im pružaju logističku podršku preko svojih bezbednosnih službi. Međutim u jednoj stvari je režimska propaganda u pravu. Predrag Koluvija je nebitna ličnost. On je običan član grupe, on je njihov radnik, njihov kaskader – ocenjuje Gajić.

Na pitanje šta misli da će na kraju biti sa Koluvijom, naš sagovornik kaže da će biti osuđen, “mada on to ne zna”.

– Kada bude saznao, biće kasno – zaključuje Gajić.

Neka odluče šta je bila Jovanjica

– Meni je interesantno kako oni u svojoj propagandi, s jedne strane tvrde kako se u Jovanjici nije proizvodila droga nego industrijska konoplja, dok s druge strane brane Andreja Vučića da nije umao ništa sa Jovanjicom. Neka od ove dve tvrdnje je suvišna – kaže Gajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari