Gajović: Politiku izuzeti od prodaje na tržištu, to bi bio leks specijalis

Ostavite komentar


  1. Malo novca u dzepove ( necije ) ….a i Tito je umro , …….nema vise proleterijata….idi u penziju

  2. ova je osoba vecito na drzavnim jaslama i drugacije i ne moze da razmislja. Zasto bi Politika bila izuzetak? Da bi imao gde da se udomi ako i kada ga smene.

  3. E, Sasa bojim se da je i suvise kasno za spas Politike. Kad se nesto upropasti za kratko vreme ni za 100 godina se ne moze tako lako popraviti. A, u slucaju POLITIKE upropascen je brend i imovina od MILIJARDU DOLARA, u onom novembarskom MIRINOM UDARU 1995. Godine, u vreme odrzavanja Dejtonskog sporazuma.
    Suvise su olako ignorisana UPOZORENJA POJEDINACA NA PAD TIRAZA od clanova svih redakcija, poslovodstva, menadzera laika, resornih ministara i premijera, malih i velikih akcionara. Politika je, zalosno mi je to konstatovati izgubila najpre trziste, zatim su joj ocerupali imovinu. Milosevici, a ko bi drugi. Ostala je samo ljustura i nekoliko mohikanaca. I vrlo, vrlo malo interesantnih vesti u izdanjima kuce.
    Ovaj tvoj predlog o nekoj novoj nacionalizaciji Politike koja je do dana danasnjeg ostala u sustini drzavno preduzece, jer u akcionarskom drustvu i dalje dominira drzavni kapital Eps, Telekom, Nis uz udele malih akcionara, sa izdvojenim zavisnim firmama koje se navodno nezavisno ponasaju i gde je samo formalno prisutan strani kapital u PNM, a u stvari je to instrument da vlast indirektno kontrolise ovaj medij.
    I to je tako od 1998. Godine neprekidno. Od tada Politika posrce, i skoro da je vise nema.
    Sada pricati ponovo o nekom spajanju Politike AD i PNM moze se samo razumeti kao tvojoj zelji da se negde udomis posle sluzbe u Ministarstvu kulture, gde si bio na polozaju drzavnog sekretara, koji je u rangu mimistra. Inace zasto bi predlagao ovako nesto.
    Medjutim, ti ispunjavas sve uslove za penziju, i prava je sreca da je tako. Zato to pravo treba da iskoristis, jer ako ga i bude, posao obnove Politike nije za vremesne ljude, iz bivse galaksije, vec za jednu novu mladju ekipu menadzera , novinara i finansijera, koji bi mozda mogli da postave Politiku AD ponovo na noge
    Ali, bez starih tegova, i sluge “porodici“. Ljudi dolaze i odlaze, Drzave i nacionalni simboli kao sto je Politika, bi trebale da preteknu.. Barem se meni tako cini.
    Svi ti podzemni pokusaji Ribnikara, da se ponovo vrate u Politiku iako su tri puta prodali jedne te iste, svoje akcije Politike, dok je istovremno zloupotrebljavajuci polozaj nase obezvredio do nule, su besmisleni. Ribnikarovi misle da je dovoljno to sto su komunisti, da im se ponovo da Politika. Ali, kao sto su svi mogli da cuju nedavno licno se Vladimir Putin distancirao od komunista okrivljujuci ih za mnoge propuste u SSSR-u. A, vidimo da i poslednji komunista u Evropi Lukasenko ne stoji bas najbolje. Te se stoga pitam kud su krenuli Ribnikari, i sta bi za njih u ovom postizbornom vakumu za njih mogao da uradi Sasa?
    Da ucine nesto dobro za kucu Politika, siguno NE. O privatnim interesima se moze raspravljati, ali i ne udovoljavati. Barem ne treba da im udovoljava drzava, o TROSKU NARODA.
    Kad vec imate ideju nadjite joj i finasijera, a ne da se sve svaljuje na ledja naroda.
    P.s. Samo bez cenzure

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.