Gašić sa ambasadorkom Belgije: Migranti predstavljaju bezbednosni izazov za Srbiju 1Foto: BETAPHOTO/MUP SRBIJE

Očuvanje lične i imovinske bezbednosti građana Srbije u mestima koja su na rutama kretanja iregularnih migranata, jedan je od najvažnijih zadataka za Ministarstvo unutrašnjih poslova, izjavio je danas resorni ministar Bratislav Gašić.

On je na sastanku sa ambasadorkom Belgije u Srbiji Kati Bugenhout razgovarao o temi migracija, posebno o takozvanoj zapadnobalkanskoj ruti i poručio da je, s obzirom na bezbednosne izazove koje migranti predstavljaju za Srbiju, MUP angažovao sve ljudske i tehničke kapacitete u suočavanju sa tom problematikom.

Preduzimanjem svakodnevnih mera i aktivnosti policija je zaplenila oružje, municiju i vozila koja su se koristila za transport migranata, navedeno je u saopštenju.

Gašić je naglasio da je Srbija „pouzdan partner u borbi protiv migracija, kao i u borbi protiv prekograničnog kriminala“.

Belgijska ambasadorka poručila je da će se nastaviti saradnja u oblasti borbe protiv iregularnih migracija, ocenivši da je Srbija važan partner u toj oblasti.

Sastanku Gašić-Bugenhout prisustvovali su i ambasadorka Nemačke Anke Konrad, amabasadori Italije Luka Gori, Kipra Andreas Fotiju, Bugarske Petko Dojkov, Slovačke Mihal Pavuk, Austrije Kristijan Ebner, kao i zamenica šefa Delegacije EU u Srbiji Plamena Halačeva, navodi u saopštenju MUP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari