Gde je 200 obolelih?

Nelogičnosti u statistici o koroni bez objašnjenja

Ostavite komentar


  1. Ljudi nedostaju ili se dodaju na biracke spiskove, trziste rada a ne na neku listu zarazenih. U ovoj zemlji se spiskovi prave iz jedne fotelje i odlukom jednog coveka, tako da nema potrebe da trazite logiku u ovom slucaju.

  2. Sve je jasno a ako nekome nije taj nece da sazna istinu! Srbija prvo nema dovoljno testova za ovaj virus jer su oni skupi a ko zna kako su uopste i preko koliko posrednika nabavljani. Dalje, Srbija plasira neistine oko zarazenih osoba da bi se sproveli izbori koje je naredio vrhovni komandant SNS-a! I konacno objavljeni rezultati su lazni jer nas pobija jedna mala Crna Gora navodeci da smo iza Rumunije najgori u regionu u tom smislu. Iole pametnom dosta a ostali neka i dalje veruju premijerki tj. portparolki!

    1. Nikad mi neće biti jasno zašto , samo u Srbiji , svako ko zna 30 slova misli da je pametan .
      Objektivno , CG ima kapacitete i resurse da bude država nekoliko puta manje od Vojvodine . Sve , pa i zdravstvo je na nivou nekog okruga u Srbiji i ne može biti primer za ugledanje .
      Ovako , “ daleko je stigla“ samo zahvaljujući „prodaji “ Srbije .
      Da se kod nas našao neki „sposoban“ kao g Đukanović, pa da smo „prodali “ Rusiju kad je za to bilo vreme , sad bi mi „dužili “ prostor između Karavanki , Crnog i Jadranskog mora , a današnji ,veliki političari , od Slovenije , preko Srbije , do Albanije ,udarali bi pečate u opštinskim pisarnicama .

  3. Ma u esenesesovskoj Srbiji nema problema s brojkama. Sve se rešava jednim potezom, zna se koga. Tako je, svojevremeno, bilo sa aflatoksinom u mleku – dozvoljena granica bila je 0,05 i onda je odlukom zarez jednostavno pomeren za jedno mesto udesno i dobila se deset puta veća vrednost – 0,5 i mleko je moglo da se prodaje. Tako je i sa zaraženima kovidom. Prosto, dodate nula koliko je potrebno i eto blistavog rezultata izlečenih kojeg želi ON.

  4. Hvala sto ste pitali (naivno sam ocekivala i odgovore). Ali ima jos. Ukupan broj zarazenih je 11.965, izlecenih 11,348 (objavljeno na worldometers i b92) i, na zalost, preminulih 250. Kad se to lepo oduzme, dobije se 267. Do trenutno aktivnih 447 ljudi, nedostaje 80 fantoma. Pitam, jer me ozbiljno brine da sam zaboravila osnovne racunske operacije. Takodje, na worldometers pise da je broj stanovnika u Srbiji 8.739.312, sto ulepsava krajnji rezultat kada se oderdjuju % na milion stanovnika, a broj slucajeva u (AP) K&M se ne izvestava. Jos bih podsetila krizni stab i covid19rs na poruku sa istog sajta „Ne sirite neproverene informacije!“

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.