Gde su samohrani roditelji u sistemu socijalne zaštite

* U Srbiji više od 300.000 (POVEĆATI BROJ) samohranih roditelja, a među njima je najviše majki * Blagojević Hjuston: Roditeljstvo u patrijarhalnom društvu, a naročito materinstvo, oblikovani su očekivanjem o "normalnosti žrtvovanja za decu"
Prezriv odnos države prema najugroženijima

Ostavite komentar


  1. Težak život samohrane majke me je na kraju doveo do teške bolesti.I opet, društvo uopšte nije briga za mene.Kao da sam kriminalac,kao da nikad ništa nisam radila u životu.Moje dete kuka zašto sam ga rađala.Ovo nema nigde u svetu.Ovde vlada pleme,patrijahalna zajednica.(Hegel).Neverovatna sramota za državu,pa i njene građane,koji ne haju za decu.Moje dete je poraslo,ali sam ja bolesna,pa ne mogu da mu pomognem.Kakvo poniženje!Pa ko će da rađa decu?Neka zaćute oni koji trtljaju da su neke face u ovakvoj nehumanoj državi!

    1. šta reći… ćutanje više govori.
      i ja se borim. i protiv stereotipa i protiv vetra, a narpčito protiv bogate familije koja misli da novcem može sve.

      1. I ja majka 3 dece prvo je punoletno i zasnovalo svoju porodicu, druga ćera ima 12 god a sin 15 meseci, samohrana sam u svakom smislu nemam ni tetke strine nit bilo kog da mi pomogne u bilo čemu čak i zakon koji je donešen stupio od 25 decembra i 1 januara 2018 me ne hvata jer moj mališan je rođen 14.12. 2017.proći će i ova god i završiće se primanje šta onda, već sad tražim kraj za zapošljenje al kad čuju imaš klinca nemožeš prekovremeno i subote nedelje svi te ignorišu. Kako naći posao ne prosim želim samo da mogu da hranim svoju decu a osim troškove koje imaju 2 deteta, obuće, odeće, hrane, struje, vode, tv, internet jer ni u školi bez domaćeg nemože, gde je ograv 20,25 metara drva kako obezbediti, na čekove nemamo prava sa primanjem 3 deteta, nit na kredit nit bilo šta…. Lepo se polako staraju za novu decu koja će se roditi a ova što su rođena su izgleda nepotrebna nit državi nit bilo kome. Kao što navela jedna ženica u komentaru i slažem se s njom samohrana majka svi je osuđuju, prljave stvari govore i ogovaraju a niko se nepita kako izlaziš na kraj sa decom jer si i majka i otac jer moraš biti primer i jaka moraš i da si od bolničarke, čistačice i to sve sa 1 detetom u ruci jer paziš da se ne zadavi nečim itd. Svi već znate kako se deca čuvaju samo što kad si sam je veoma veoma teško, naporno, nedo Bog da se razbolim aj ćera ima oca mada daleko ima kud a ovaj mali nema to jes čim sazno za trudnoću zaboravio na nas, šta će biti s njim gde bi to dete završulo… Znači priči o našim problemima nigde kraja. Samo nam olakšajte da se zapošljavamo da poslodavci nas prime nismo ubili nikog već doneli decu na svet

    2. Mifa ne daj se! Niko nije zaboravio legendarnu profesorku filozofije. Gladijatori su uz tebe!

  2. šta reći… ćutanje više govori.
    i ja se borim. i protiv stereotipa i protiv vetra, a narpčito protiv bogate familije koja misli da novcem može sve.
    E, PA NE MOŽE!

  3. Nudim besplatan smestaj nekoj samohranoj majci u Novom Slankamenu (opstina Indjija) u zamenu za pomoc pri kuhanju mm ocu koji zivi u susednoj kuci.

  4. tražim pomoc samohrani sam otac vec 13 godine bez stalnog posla bivsa supruga za trinest godine platila samo 11 alimentacije nemam pravo na deciji jer imam imanje neobradivo i staru kucu u selu sin sada zavrsava 8 razred sa odlicnim uspehom 4,85 prosek treba ici u srednju skolu od jeseni mucim se skupljam da se odskoluje obuce za privatan stan alimentacija i dalje se ne uplacuje niti zeli da uplati molim za savet

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.