General Bilić: Građani će sutra videti najsavremenije naoružanje i opremu Vojske Srbije 1Foto: Beta/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/MO

General Željko Bilić, komandant prikaza „Štit 2022“ koji će sutra biti održan na aerodromu Batajnica najavio je da će građani moći da vide prikaz sposobnosti Vojske Srbije i najsavremenije naoružanje.

Najavio je da će se prikaz dela sposobnosti jedinica Vojske Srbije i ministarstva odbrane odvijati u dve celine, u dinamičkom i statičkom prikazu.

„U dinamičkom prikazu videćemo bravure našeg vazdupolovstva, odnosno vazduhoplove MIG 29, Orao, G4 Lastu, videćemo čitavu paletu helikoptera novonabavljenih najsavremenijih, MI 35, MI 17, H 145, Gazele, a sve u saradnji sa pripadnicima 72. Brigade za specijalne operacije i 63 padobranske koji će izvoditi svoj plan i program na zemlji“, rekao je Bilić na RTS-u.

On je dodao da će statički biti raspoređen po čitavom kompleksu aerodroma gde će moći da se vidi najsavremenije novo naoružanje koje koristi vojska, bilo kopnena, specijalne jedinice ili garda.

Najveći izazov bio je, kaže, što aerodrom nije klasični poligon i najzahtevniji deo je da na tako maloj površini sve funkcioniše kao celina, vazdušna borba, spašavanje, PVO, specijalni desant, padobranski desant i sve ostale vežbe, a prikaz će biti završen vazdušnim ešalonima sa padobranskim desantom.

Prikaz „Štit 2022“ počinje sutra u 11.00, na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, a u njemu će učestvovati više od hiljadu vojnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari