Georgiev: Zekić je glasnogovornica televizija koje služe jednoj politici 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

– U intervjuu koji je dala za Danas, Olivera Zekić je još jednom potvrdila da ne razume šta jesu a šta nisu mediji koji imaju nezavisnu uređivačku politiku – ističe za Danas direktor NewsMax Adria Slobodan Georgiev.

On dodaje da mediji sa nezavisnom uređivačkom politikom, a to su u Srbiji od stanica koje su konkurisale za nacionalno pokrivanje TV N1 i TV Nova S, izveštavaju u skladu sa novinarskim etičkim kodeksom.

– Mediji kojima su opet dodeljene frekvencije ne rade u skladu sa novinarskiim etičkim kodeksom. Oni su kao doktori koji rade bez licence, a videli smo nedavno kako završavaju pacijenti koji se leče u bolnicama koje nisu bolnice – ukazuje Georgiev.

Upitan za izjavu Zekić da N1 i Nova S otvoreno navijaju za određene političke opcije, te da su ove televizije vršile pritisak na REM, naš sagovornik kaže da ga ovakvi stavovi Olivere Zekić ne čude.

 

– Ona ni na koji način ne zaslužuje da bude ne predsedavajuća Saveta regulatora nego ni članica s obzirom na svoju tanku novinarsku i uopšte profesionalnu karijeru. Čak se ni ona više ne seća kada je radila kao novinar i šta je radila u novinarstvu, pa je normalno da bude glasnogovornica odluke po kojoj oni koji služe jednoj politici zaslužuju da koriste javno dobro svih građana Srbije – zaključuje Georgiev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari