Gerovac: Prema preliminarnim saznanjima na licu mesta može se reći da bi to mogao biti nestali Matej Periš 1foto FoNet

Načelnik hrvatske Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac rekao je da ono što može da potvrdi jeste da su bili u kontaktu sa kolegama iz Beograda i ono što je video preko medija jeste da se priča da je telo mladića pronađeno, što je tačno, i da je prema preliminarnim saznanjima na licu mesta može se reći da bi to mogao biti nestali Matej Periš.

Sada, da budemo sigurni, mora da se uradi obdukcija da bi se utvrdio tačan uzrok smrti i DNK identifikacija koja će se obaviti danas i sutra, u poređenju sa uzorkom Matejevog oca, tako da ćemo moći detaljnije i tačnije izvesti javnost – naveo je Gerovac, za N1.

Rekao je i da su sve vreme bili u kontaktu sa Matejevim ocem, koji je rekao da će doći u Beograd.

– O svim detaljima ćemo ga, logično i prirodno, prvo obavestiti, sve što možemo da kažemo je opšte, a mi ćemo mu saopštiti detalje koje ćemo saznati danas i sutra.

Gerovac će se večeras sastati sa lokalnom policijom i razgovarati o tome šta još treba da se uradi danas i u četvrtak. On je na konferenciji za novinare dodao da će obdukcija verovatno biti obavljena sutra.

Apelovao je i na medije.

– Imam apel, kao i uvek, mislim da su i mediji, ovi mejnstrim, u ovom slučaju bili korektni. Međutim, vest koja se pojavila, a koja je ukazivala da je Matej možda ubijen, molim vas da to ne činite. Srpska policija je korektno izvestila medije i Matejevu porodicu i takve stvari ne pomažu jer policija onda mora da se koncentriše na tu lažnu vest – zaključuje Gerovac.

Telo muškarca biće odvezeno na obdukciju gde će se, u skladu sa procedurom, pokušati da se utvrdi uzrok smrti i da li će se utvrditi da li je Matej nestao – rekao je Gerovac u izjavi medijima, prenosi Dnevnik.hr.

Videće sa srpskom policijom koje radnje će još morati da se preduzmu i da li će to biti moguće.

– Sve zavisi od toga od kog će se genetskog materijala napraviti DNK – od krvi, mekog tkiva, kosti… Od toga zavisi i trajanje analize. Sve okolnosti pronalaska tela tek treba da se utvrde.

U Beogradu će verovatno ostati do petka, rekao je on.

– U kontaktu smo sa Nenadom Perišom i bićemo tamo koliko god treba. Rezultati obdukcije bi najverovatnije trebalo da budu poznati sutra. Porodica prva sazna da li je u pitanju Matej – dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari