Nađeno telo muškarca u Dunavu kod Ade Huje, sumnja se da je reč o Mateju Perišu 1Potraga za Matejom Perišom 5. januara Foto: FoNet

Telo mlađeg muškarca nađeno je danas u Dunavu kod Ade Huje, a prema pisanju medija sumnja se da je u pitanju Splićanin Matej Periš koji je nestao pre više od pet meseci.

Više javno tužilaštvo u Beogradu potvrdilo je da je telo mlađeg, za sada nepoznatog muškarca, nađeno jutros u Dunavu kod Ade Huje.

„Dežurni zamenik Višeg javnog tužioca u Beogradu obavio je uviđaj na licu mesta i naložio obdukciju, toksikološke i DNK analize, kojima će se utvrditi identitet, za sada NN lica, kao i uzrok smrti. Ministarstvo unutrašnjih poslova i Više javno tužilaštvo u Beogradu će blagovremeno obavestiti javnost o rezultatima pomenutih analiza koje obavlja Institut za sudsku medicinu“, navodi tužilaštvo.

„Blic“ saznaje da muškarac na sebi ima farmerke, majicu sa aplikacijom i jednu belu patiku, što se, kako se navodi, poklapa sa garderobom koju je u noći nestanka na sebi imao Splićanin Matej Periš.

Kako saznaju iz „Blica“, majica koja je pronađena na telu identična je majici koju je imao Periš. U pitanju je majica tamne boje sa aplikacijom jaguara i natpisom žutim slovima, a istu takvu majicu imao je Periš nosio na fotografiji koja je kružila u medijima kada je prijavljen njegov nestanak u Beogradu.

Za Novu je potvrđeno da je telo izvučeno u 9.20 časova. „Nova.rs“ na licu mesta saznaje da je pronađeni muškarac na ruci imao sat, a navodno mu je u džepu bio telefon.

Brojne medijske ekipe su na licu mesta, telo je odneto, a policija više nije na terenu.

Otac Mateja Periša, Nenad Periš, potvrdio je za Telegraf.rs da ga je srpska policija obavestila o tome da je u Dunavu kod Ada Huje pronađeno telo mladića, koje po opisu i odeći odgovara njegovom sinu.

“Mora se još uporediti DNK, ali po odeći, pronađeni mladić odgovara opisu Mateja. Eto, to je ono što vam mogu reći, nemam za sada ništa drugo. Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja porodica. To je tako, dalje ne mogu ništa kazati. Jako mi je teško. Doći ću za Beograd”, rekao je Nenad Periš.

Splićanin Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra, a njegov nestanak je primećen i prijavljen sutradan. Intenzivna potraga trajala je i tokom čitavog februara, a osim srpske policije i ronilaca, jedno vreme je u potrazi učestvoval i ekipa MUP Hrvatske.

Srpska policija u Savi je, na širem području Beograda, u periodu potrage pronašla je dva tela, no ni za jedno se nije ustanovilo da se radi o Mateju, podseća Index.hr.

Miloš Stanimirović iz odeljenja za potrage MUP-a Srbije naveo je ranije za RTS da je na dnevnom nivou stizalo desetak prijava ili dojava da je Matej Periš negde viđen.

„Apsolutno smo dužni da odreagujemo na svaku prijavu. Mi svaku dojavu proverimo. Znači, ukoliko se javi da je Matej viđen na određenoj lokaciji, mi izvršimo terensku proveru, obavi se razgovor sa više lica, ali do sada mi nismo došli ni do kakvih novih saznanja na takve dojave“, objašnjava Stanimirović.

Dodaje da se za Matejem traga od dana kada je podneta prijava o njegovom nestanku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari