MUP: Dnevno desetak prijava ili dojava da je Matej Periš negde viđen 1Foto: Nestali.hr/MUP

Potraga za Matejem Perišom, koji je u Beogradu nestao u noći između 30. i 31. decembra ne jenjava. Pored policije, u potrazi učestvuju i građani, koji su i na društvenim mrežama napravili grupe posvećene potrazi.

Miloš Stanimirović iz odeljenja za potrage MUP-a Srbije navodi za RTS da na dnevnom nivou dobiju desetak prijava ili dojava da je Matej Periš negde viđen.

„Apsolutno smo dužni da odreagujemo na svaku prijavu. Mi svaku dojavu proverimo. Znači, ukoliko se javi da je Matej viđen na određenoj lokaciji, mi izvršimo terensku proveru, obavi se razgovor sa više lica, ali do sada mi nismo došli ni do kakvih novih saznanja na takve dojave“, objašnjava Stanimirović.

Dodaje da se za Matejem traga od dana kada je podneta prijava o njegovom nestanku.

„Od dana kada je podneta prijava o nestanku hrvatskog državljanina Mateje Periša traga se za njim. Utvrđena je trasa kretanja, kako samog Mateje, tako i društva sa kojim je on došao u Beograd od Zagreba do Beograda. Izvršene su terenske provere apartmana u kojima su oni boravili, mesta koja su posećivali i lokala“, navodi gost Beogradske hronike.

Navodi i da se potraga za hrvatskim državljaninom Matejem Perišom, koji je nestao u Beogradu, u noći između 30. i 31. decembra intenzivno nastavlja.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin naveo je da srpska policija proverava sve informacije u vezi sa Perišom. A hrvatski MUP je saopštio da ništa ne ukazuje na to da je Matejev nestanak povezan s nasiljem.

Nenad Periš, otac Mateja Periša naveo je da mu je s obzirom na vreme koje je proteklo nada smanjena, ali da se nije ugasila i da misli da će se potraga za Matejem srećno završiti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je na medije i pozvalo ih da se uzdrže od objavljivanja netačnih i neproverenih informacija i plasiranja u javnost video snimaka na kojima se insinuiraju događaji koji su prethodili nestanku hrvatskog državljanina Mateja Periša, jer na taj način, plasiranjem dezinformacija, ometaju istragu, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.