Nenad Periš: Po odeći, satu, sve ukazuje da je reč o njemu 1Nenad Periš Foto: N1/screeshot

Otac nestalog Splićanina Mateja Periša, Nenad Periš, rekao je da ga je jutros načelnik PU Beograd obavestio da je pronađeno telo i da sve ukazuje da je reč o njegovom sinu, prenosi Nova.rs

“Jutros su me zvali i rekli da je nizvodno, niz Dunav, pronađeno telo mladića i da sve ukazuje da je reč o Mateju. Po odeći, satu, sve ukazuje da je reč o njemu, ovo je strašno velika bol za sve nas. Čekali smo sve vreme radosnu vest, a istina je takva kakva jeste. Zahvaljujem svima koji su bili uz nas, pomagali nam i pružali podršku. Ja ću ovih dana doći za Beograd, a sve bih zamolio da nas u ovim trenucima oslobode pritiska. Sve je izuzetno teško za celu našu porodicu“, rekao je Periš navodi Nova.rs.

Ističe da je vera ono što ih je sve ovo vreme održavalo.

“Život je nepredvidiv, svi mi znamo da ćemo jednog dana morati da se rastanemo. Matej nije ni probao život, tek 27 godina, tek je život bio pred njim. Koliko god da je sad teško i bolno, mi ćemo se ponovo sresti i zagrliti”, kaže neutešni otac i dodaje:

“Hvala svim ljudima, u Beogradu, Srbiji, Hrvatskoj na svemu. Osećao sam podršku i neizmerno sam zahvalan svima, i Srpskoj pravoslavnoj crkvi, patrijarhu, svim ljudima”, kaže Periš.

Ćerka mi je rekla: Tata, idi po Mateja

Čekali smo vesti, čekali smo istinu i ta istina se pokazala takva kakva jeste, bolna, ništa, teška, rekao je ranije Nenad Periš za HRT.

– Kao što sam rekao, moram da budem spreman na sve ovo. Možda je nekome čudno, ali koliko god bilo bolno i teško, a verujte da je strašno teško, nade se mora imati. Moja vera me uči da nada uvek postoji. Iako se rastanak desio, nada da ćemo se ponovo sresti nikada neće prestati da postoji, rekao je Nenad Periš i zahvalio svima koji su pomogli da se „dođe do istine“.

Nenad je odlučio da ode u Beograd po prijavi MUP-a Srbije. Za sada nema zvanične potvrde da je u pitanju Matej Periš. Čeka se obdukcija, toksikološka i DNK analiza kojom će se utvrditi identitet za sada neidentifikovane osobe, kao i uzrok smrti.

– Moramo da obavimo te formalnosti. Moramo da obavimo formalnosti. Matej je ovde sa mnom i uvek će biti. Da, pet meseci kasnije. Ono što mi je ćerka rekla: „Tata, idi po Mateja, dovedi ga kući“. Uradiću to za ova dva, tri dana. On je uz nas i uvek će biti sa nama, rekao je potreseni Nenad Periš.

Telo je izvučeno nešto posle devet sati ujutru.

Periš je nestao krajem decembra prošle godine. Kobne noći je bio u klubu “Gotik”, da bi u jednom trenutku isti napustio i udaljio se. Potom je usnimljen kako trči ulicama, sve do restorana “Savanova”. Tu se stepenicama spustio do Save i od tada mu se gubi svaki trag.

Načelnik hrvatske Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac rekao je da ono što može da potvrdi jeste da su bili u kontaktu sa kolegama iz Beograda i ono što je video preko medija jeste da se priča da je telo mladića pronađeno, što je tačno, i da je prema preliminarnim saznanjima na licu mesta može se reći da bi to mogao biti nestali Matej Periš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari