Gimnazija u Čačku proslavila je juče 175 godina postojanja, svečanom akademijom u Domu kulture, kojoj su prisustvovali gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić, pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić, bivši i sadašnji đaci i profesori. Jedna od najstarijih gimnazija u Srbiji obeležava još dva značajna jubileja – 100 godina od kada je urađen projekat današnje zgrade Gimnazije i 85 godina od kako je ona podignuta.

Centralna manifestacija proslave je bilo uređenje takozvanog malog dvorišta gimnazije, što je udahnulo novi život zgradi staroj osam i po decenija. Prostor od 430 kvadrata namenjen je za proslave, ali i za svakodnevni odmor učenika, ističe direktor Gimnazije u Čačku Ivan Ružičić.

– Dobra škola počiva na tri stuba – dobra organizacija, maksimalna autonomija škole i prepoznatljivi đaci i profesori. Iz ove škole u proteklih 175 godina izašlo je više od 30.000 učenika, na koje smo posebno ponosni. Naši učenici i nastavnici su prepoznatljivi po rezultatima u nastavku školovanja, ali i profesionalnoj karijeri. Čak 75 odsto maturanata Gimnazije u Čačku upisuje željene fakultete u statusu budžetskih, što je rezultat vredan hvale. Dičimo se i uspesima naših đaka na takmičenjima u organizaciji Ministarstva prosvete. Više od pet odsto učenika učestvuje na državnim takmičenjima, a preko jedan odsto osvaja neko od prva tri mesta – navodi samo neke od uspeha Ružičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari