Glavni odbor Unije da povuče odluku 1Foto: Unija sindikata prosvetnih radnika (arhiva)

Četiri odbora Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije iz Timočke krajine zatražilo je od Glavnog odbora da povuče odluku kojom je Goran Manojlović, predsednik zaječarskog odbora Unije, isključen zbog navodnog rušenja ugleda ove sindikalne organizacije.

Kako saznaje Danas, članovi odbora Unije iz Zaječara, Kladova, Knjaževca i Boljevca dali su rok Glavnom odboru da ih do ponedeljka izvesti šta je preduzeto.

Ukoliko Glavni odbor ne bude povukao odluku o isključenju, najavljuju radikalnije mere.

Oni su na vanrednom sastanku zaključili da odluka o isključenju Manojlovića nije u skladu sa Statutom Unije, zbog čega su zatražili da bude stavljena van snage.

Da je isključen iz Unije Manojlović je saznao od kolega koji su prisustvovali sednici Glavnog odbora, ali do danas nije dobio zvanično obaveštenje o tome, potvrdio je našem listu.

Nakon pisanja Danasa o ovoj temi zatražili smo ponovo komentar predsednice Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasne Janković, ali je ona poručila da je odgovor već dala.

A on glasi da je isključenje unutrašnja stvar organizacije i da joj je „kuća ostavljena da je čuva“, što, kako je rekla, i radi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari