GOČ EKO fest prvi put u Vrnjačkoj Banji od 25. do 27. juna 1Foto: Promo

Prvi GOČ EKO fest održaće se od 25. do 27. juna na potpuno novoj lokaciji, na banjskoj strani planine Goč, koja se nalazi svega 13 kilometara od Vrnjačke Banje, najavljuju organizatori.

Za sve ljubitelje elektronske muzike na jednom mestu okupiće se najpoznatiji domaći DJ-evi, među kojima su: Dejan Milićević, Lea Dobričić, Marko Milosavljević, Nemax, Peter Portman, Last 95, ConstantinV, Vladimir Aćić, Dea Tosh, Ana Petrov i mnogi drugi.

Po ugledu na svetske festivale, GOČ EKO fest ujediniće ekologiju i elektronsku muziku, poručuju organizatori.

Tokom tri festivalska dana biće organizovan niz kreativnih ekoloških radionica u okviru eko zone. Publika će, uz sjajan provod na žurkama, imati priliku i da učestvuje u čišćenju različitih lokacija i edukaciji o lekovitom bilju koje se nalazi na Goču. Na taj način, oni će dati svoj doprinos zaštiti životne sredine i prirode koja nas okružuje. Cilj je da se znanja iz ove važne oblasti kroz raznovrstan program ponude mladima, kao i da se utiče na podizanje njihove ekološke svesti.

„Festival zvanično počinje otvaranjem ekološke zone u petak 25. juna u 9 sati ujutru, a ulaz u “eko zonu” je besplatan za sve posetioce. Muzički program počinje u 20 časova, a live radio stream će biti omogućen u više od 20 zemalja širom sveta zahvaljujući Global DJ radio stanici. Pripremili smo 35 sati kvalitetnog muzičkog programa i verujemo da dobar provod neće izostati. Svi posetioci festivala imaju mogućnost kupovine pojedinačnih dnevnih ulaznica, a pripremili smo i karte koje obuhvataju sva tri festivalska danaˮ, najavio je Miloš Vilotić iz organizacije GOČ EKO festa.

Recan fondacija i inicijativa „Svaka limenka se računa“ tradicionalno su deo muzičkih festivala na kojima prikupljaju prazne limenke pića za reciklažu.

„Posebno nam je zadovoljstvo što smo deo GOČ EKO festa i što ćemo posle pauze koja je bila izazvana globalnom pandemijom tokom sva tri dana imati priliku da svim posetiocima pružimo mogućnost da budu odgovorni i da recikliraju. Svedoci smo da je za vreme prethodnog perioda priroda bila utočište svih nas i ovo je pravi trenutak da ljudima pokažemo koliko je važno da brinemo o njoj. Sakupljajući prazne limenke za reciklažu utičemo na smanjenje ambalažnog otpada, a niz radionica i edukacija koje ćemo organizovati na samom festivalu još jednom će pokazati ljudima zašto je limenka najbolja ambalaža za piće. Ona se može reciklirati neograničen broj puta, bez gubitka materijala, i za svega 60 dana na policama možete pronaći potpuno novu limenku svog omiljenog pića“, istakao je Nemanja Marjanović iz Recan fondacije.

Očekuje se da će prvi GOČ EKO fest privući veliki broj ljubitelja elektronskog zvuka, ali i sve one koji svojim doprinosom utiču na očuvanje životne sredine i zaštitu planete na kojoj živimo.

Karte za GOČ EKO fest mogu se nabaviti online na tickets.rs prodajnim mestima, a organizatori su spremili i posebnu akciju – svi koji kupe četiri karte, petu dobijaju gratis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari