Gojković: Izveštaj EP deluje neusaglašeno sa činjeničnim stanjem u našoj zemlji 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

„Srbija vrlo savesno i konstruktivno pristupa putu ka Evropskoj uniji i zato iznenađuje usvojena Rezolucija EP koja sadrži oštre ocene donete na osnovu izveštaja izvestilaca za Evropski parlament za Srbiju Vladimira Bilčika“, navela je ministarka kulture i informisanja Maja Gojković.

Izveštaj EP u kome se, kako navodi ministarka, od Srbije traže „ubedljivi rezultati“ pogotovo u oblastima pravosuđa, slobode izražavanja i borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala deluje neusaglašeno sa činjeničnim stanjem u našoj zemlji.

„Jedna od oblasti zbog koje se Srbiji upućuju kritike vezana je za medije. Napadi na novinare su neprihvatljivi, a to dokazujemo i konkretnim delovanjem i ostvarenim rezultatima ne samo Ministarstva kulture i informisanja nego i cele Vlade koji se ogledaju u brojnim aktivnostima na unapređenju ne samo medijske scene nego i dijaloga na njoj“, ističe Gojković u pisanoj izjavi.

Ona dodaje da Akcioni plan za Medijsku strategiju, formiranje Radne grupe za implementaciju tog Akcionog plana i Medijske strategije, kao i formiranje Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara pokazuju da smo posvećeno prišli unapređenju medijskih sloboda i slobodi izražavanja u skladu sa vrednostima koje zastupa EU.

„Bez obzira čime je motivisan ovakav ton poruke evropskih parlamentaraca, Srbija ostaje dosledna izgrađivanju demokratskog društva, a samim tim i svom evropskom putu“, zaključuje ministarka kulture i informisanja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.