Gojković: Navodi da zaposleni u KCV nemaju zaštitnu opremu su laž i politikanstvo 1Zoran Gojković (desno) Foto: BETA/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković odbacio je danas kao „laž i politikantstvo“ navode portala Nova.rs da zaposleni u Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu nemaju dovoljno zaštitne opreme za lečenje obolelih od korona virusa.

Gojković je rekao je da su u prethodne tri godine uložena „ogromna“ sredstva u nabavku „najsavremenije“ opreme za KCV, i ocenio da iza navoda o nedostatku zaštitne opreme stoji „želja da se napravi senzacija i spin“.

„Kad se pojavila ta vest, Klinički centar Vojvodine objavio je saopštenje da je to nešto što ni u čemu ne odgovara istina. Očigledno je da nekim ljudima odgovara da ovde bude problema“, kazao je pokrajinski sekretar za televiziju Pink.

Ocenio je da je dokaz da su navodi portala Nova.rs „besmisleni“ i podatak da u KCV nema „niti jednog lekara zaraženog korona virusom“.

Govoreći o efektima mera na suzbijanju epidemije korona virusa u Srbiji, Gojković je ocenio da su te mere „uspele da naprave nešto što nijedna druga zemlja nije“.

„Naša je sreća što smo zadržali javno zdravlje. Sve predmere smo doneli na osnovu epidemioloških procena, nama su epidemiolozi kupili vreme da kliničari ne budu zatrpani ogromnim brojem pacijenata kao što je slučaj u drugim zemljama“, kazao je pokrajinski sekretar.

Dodao je da korona virus najviše ugrožava starije gradjane ali i da mogu oboleti i ljudi mladje životne dobi, posebno oni sa smanjenim imunitetom i pridruženim bolestima.

„Najtežu kliničku sliku medju mladjima dobili su oni koji su bili izloženi velikoj dozi virusa“, rekao je Gojković i dodao da deca i mladji ipak znatno manje oboljevaju i da su kliničke slike kod njih u najvećem broju slučajeva veoma blage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.