Gojković u Gornjem Milanovcu: Priznanje Vučiću je potvrda podrške njegovoj politici 1Foto: Ministarstvo kulture

Gornji Milanovac je danas obeležio Dan opštine, a na sednici lokalnog parlamenta, ministarka kulture Maja Gojković je, u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića, primila priznanje kojim je on proglašen za počasnog gradjanina te opštine, uprkos ranijem negodovanju opozicije.

Povodom Dana opštine, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeljeno je zvanje počasnog građanina Gornjeg Milanovca za izuzetan višegodišnji doprinos unapređenju i razvoju lokalne samouprave u oblasti građevinarstva i infrastrukture, privrede, zdravstva, prosvete, poljoprivrede, turizma i kulture.

Ministarstvo kulture je saopštilo da je Gojković čestitala svim građanima Gornjeg Milanovca Dan opštine, te da je, obraćajući se u ime Vučića, zahvalila na priznanju.

Ukazala je „da je to još jedna potvrda da građani Srbije podržavaju odgovornu politiku predsednika“, kojoj su, kako je kazala, na prvom mestu interesi naroda i države, navodi se u saopštenju.

Rekla je da danas, kao lični izaslanik predsednika države u čije ime prima nagradu, može da kaže da je Gornji Milanovac sa okolinom jedna od najlepših i najupečatljivijih sredina u Srbiji i regionu.

„Sigurna sam da je Vučić izuzetno ponosan na ovu nagradu, posebno zato što je priznanje počasnog građanina Gornjeg Milanovca zaslužio još samo slavni vojvoda Živojin Mišić“, rekla je ona.

Odbor stranke Zajedno prethodno je izrazio nezadovoljstvo što je lokalna Komisija dodelila titulu počasnog građjanina Vučiću i istakla da je svaki privrednik u tom gradu više zaslužio to priznanje.

Potpredsednica gradskog odbora te opozicione stranke Kristina Milošević najavila je da će nova vlast u Gornjem Milanovcu poništiti odluku kojom je Vučiću dodeljena titula.

Potom je aktivista Pavle Brković iz Gornjeg Milanovca pokrenuo peticiju kojom od lokalne Skupštine traži da poništi odluku o proglašenju Vučića za počasnog građanina.

Opozicione stranke, inače, najavile su da će lokalnoj Skupštini predložiti da Komisiju za dodelu priznanja čine najpoznatiji i „ostvareni“ ljudi Gornjeg Milanovca iz svih oblasti, a ne „partijski ljudi“.

Svečanu sednicu, kojom je obeleženo i 170 godina od nastanka grada, otvorio je predsednik Skupštine opštine Lazar Nikolić, a obratio se i predsednik opštine Dejan Kovačević.

Na svečanosti su dodeljene i godišnje nagrade „Takovski ustanak“ zaslužnim pojedincima i firmama.

Do sada je titulu počasnog građanina Gornjeg Milanovca imao vojni zapovednik balkanskih ratova i Prvog svetskog rata vojvoda Živojin Mišić (1855-1921).

Svake godine Skupština Gornjeg Milanovca dodeljuje opštinska priznanja za zasluge povodom Dana opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari