Goran Stevanović: Srpski dr Haus

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. On i doktor Kon su genijalci. A ove lažove što će da nam prodaju maske prodavati 120 rsd po komadu treba ne slušati uopšte.

    1. Da li je dr Kon bio genijalac i 2009.(svinjski grip) ili je to sad postao

      1. Dr. Kon je Rade Šerbedžija u filmu Gorana Markovića: „Variola vera“ znate ono o polnom organu i karakternoj osobini…

  2. Naklon do poda i veliko hvala dr Stevanoviću i njegovom osoblju, za sve što čine za pacijente u ovoj teškoj situaciji. Volela bih kada bi on i njegove kolege bili u prvom planu na konferencijama za medije a ne političari.

    1. Taj “ matori Pelemiš“ je svetski priznat stručnjak.A njegovi politički SNS stavovi me uopšte ne dotiču.Njegovo je pravo da glasa za koga hoće pa čak i za AV ako mu se to sviđa.Pričajmo ovde o stručnosti, a iako je i dr Stevanović njihov kadar, super. Sad bar znamo da u onih 700.000 članova imaju i dva prava stručnjaka.

    2. Izbor imate, mogu da vas leče Vučić i Nestorović. Pojedinačno ili kao konzilijum, sami izaberite.

  3. Reklo bi se ipak da su Nemci odmakli Kinezima u spoznaji dijagnostike i lečenja. Izgleda da potpuno kontrolišu situaciju.

    1. To ćemo tek videti. Nemci za sada nemaju mngo umrlih, tačnije 118, ali nemaju ne veliki broj oporavljenih, samo 422. Imaju još 28.500 aktivnih slučajeva, a imaju u 4000 novih dneveno (danas). Možda zvuči glupo i morbidno, ali još im niste dali priliku da imaju veliki broj umrlih. Naravno, najviše bih voleo da više niko nema ni jednu smrt. Ali hoću reći da statistiku ne možete gledati tako što izvučete jedan parametar, već morate uzeti sve u obzir. Na kraju krajeva, bilo bi glupo da nemaju bolju dijagnozu i lečenje, jer jesu bogatija država po glavi stanovnika, a imali su i više vremena da se spreme.

  4. U današnje vreme ne postoji direktor javne ustanove koji nije provereni kadar SNS.

    1. Pa šta i da je kadar SNS-a? On nas bre leči! O čemu pričaš? Je l’ na to mesto treba staviti konobara iz ,, Čobanovog ‘lada“ da vas leči? Treba da mu uputite dubok naklon. I Pelemiš, koji je učestvovao u iskorenjivanju Variole vere. A na izborima, ako preživimo, ostavite svoje mišljenje. Ili nemojte. Ali, ne vređaj i ne ponižava struku!

    2. To nije u današnje vreme, već je to u ovoj zemlji od 1945. I nemojte molim vas da nas zamajavate pričama da je posle 2000. bilo nešto drugačije. Živim i ja u ovoj zemlji i znam kako je bilo i ko su bili direktori. Naravno, nikada mi neće smetati kada je neki direktor član partije na vlasti, ako je stručan kao što je ovaj gospodin.

  5. Ja ovog coveka ne vide na TV, zato politicare svaki dan vidjam ko da se oni razumeju u medicinu!

  6. Testirati i samo testirati sto vise testova.Zarazene izolovati i preseci put virusu.Jedino ispravno resenje da se iz ovoga izadje sto pre i sto bezbolnije.

  7. Svaka čast dr. Stevanović ali pravi srpski dr. Haus je dr. Nestorović. Ne zaboravimo niko nije tako hrizmatičan, sa velikom dozom humora, po nekad ciničan i crnohumoran… I ipak sve procene njegove su tačne. U ovakvim trenutcima dr. Nestorović deluje blagotvorno smirujuće.
    Uostalom, mnogo ranije sam u komentarima upoređivao dr. Nestorovića sa dr. Hausom.

    1. E pa Miodraže, nadam se sa će Vas Nestorović lečiti ako Vam zatreba. Ne bi valjalo da bude neko drugi.

      1. Nije lečio mene ali na sreću jeste moga unuka Bošidara i izlečio ga. U to vreme je bila prepuna Tiršova a posebno njegova klinika bolesne dečice iz Splita, Zagreba, Zadra a malih Albanaca sa KiM ne zna im se broj.
        Retko koji lekar nije politički angažovan, da li im to treba ne znam ali, niti sam na mom KiM osetio da su albanski lekari pogazili Hipokritovu zakletvu prema Srbima ili srpski lekari prema Albancima. Tako i SPS poslanici u narodnoj skupštini SRJ su lečili mene iz Srpskog Pokreta Obnove. Infektivna Klinika u Beogradu je vrhunska, npr. dr. Korać je izlečio moju ćerku od Hepatitisa c.

    2. Nestorovic je pulmolog ,deciji pulmolog.Nije infektolog ni epidemiolog. Samo cekam jos Nadu Macuru.

  8. Sugestija za urednistvo Danasa. Ukoliko afirmativno pisete o ovom lekaru, nije u redu da u naslovu izbacite njegovu strucnu titulu. U Srbiji inace vlada jedan necivilizovan i ruzan obicaj da se ljudima uskracuju titule, sa svima se razgovara „drugarski“ i stice se utisak da se na taj nacin se sprovodi neka tiha politika „svi smo jednaki:.“. Ali, nismo svi jednaki. U razvijenim zemljama to nije dozvoljeno, profesora oslovljavaju profesorom, doktora doktorom, itd ili barem sa „gospodine“ ili „gospodjo“.

    1. Ima nešto dogmatsko u vezi sa titulama, a dogma i nauka ne idu zajedno. Zato su po meni naučne, tj. akademske titule same po sebi pomalo nakaradne.

  9. Svi lekari oko Vučića su politički aktivni još iz studentskih dana. Pravi lekari crnački rade i ne bave se politikom i ne gostuju po televizijama.

  10. Svi lekari oko Vučića su politički aktivni još iz studentskih dana. Pravi lekari crnački rade i ne bave se politikom i ne gostuju po televizijama.

  11. Veliki čovek i veliki lekar. U ovom haosu jedini koji ume da nas smiri. Volim da ga čujem i vidim. Samo napred Gorane!

  12. Sto se tice titulisanja (@Aleksandra) primereno je da se navodi kada je osoba zaposlena u struci kao recimo ovaj dr.Stevanovic! Ali inace ne pa mi je smesno kada ministarki Mihajlovic stavljaju prof.dr. sto ona jeste ali ne radi u struci pa je to besmisleno i pretenciozno. Tako na primer Italijani zovu sve koji su iole kakve skole zavrsili sa dottore, professore, comandattore i sl. dok Nemci recimo nika nece staviti titulu ispred prezimena pa je kancelarka Merkel samo g-da Merkel a inace je dr.fizike! Samo fizika i premijerk nemaju nikakve veze jedno s drugim i tu pokazuju skromnost koje nema na jugu!

  13. Pametan čovek doktor Kon se snishodljivo udvara vladi pa kaše „izrazili vrlo povoljno o merama vlade”.pa ta vlada sa medicinom nema veze niti pojma, valja su uza svi tih mera struka i znaje.Vlada je samo izvšni organ struke, tako je to sada. Pustiti Dr. Stefaniovića da govori naciji a ne da se za mikrofon otimaju nezanlice u medicini da bi bljuvali političke floskule i unosili svađu i mržnju u narod svađu sa novinarima .

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.