Goran Vesić: Izdata privremena građevinska dozvola za izgradnju saobraćajnice “Osmeh Srbije” 1 foto BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ

Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj AP Vojvodina izdao je privremenu građevinsku dozvolu za izgradnju brze saobraćajnice “Osmeh Srbije” koja će povezivati Bački Breg, Sombor, Kulu, Vrbas, Srbobran, Bečej, Novi Bečej, Kikindu i Srpsku Crnju, objavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić na društvenim mrežama.

Izvođač je, kako je napisao Vesić na platformi X, već počeo sa raščišćavanjem terena kako bi počeo sa radovima na izgradnji brze saobraćajnice, „u skladu sa dozvolom“.

Vesić je naveo i da je danas obišao radove na rehabilitaciji puta Đurinci-Sopot, u dužini od tri kilometra, za šta je, kako ističe,  Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture opredelilo 218 miliona dinara.

„Obnavljamo i 22 kilometra dug Avalski put, koji nije rekonstruisan pet ili šest decenija, i bio je jedan od onih u najtežem stanju u Beogradu. Na teritoriji Beograda, za puteve u prigradskim naseljima za koje smo nadležni, Putevi Srbije, odnosno Vlada Srbije, ulaže ove godine oko 2,5 milijarde dinara. Radimo više od 62 kilometara različitih puteva i to je naše dodatno ulaganje u prigradske opštine“, naveo je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari