Grad Čačak izmirio dugovanja penzionerki kojoj su izvršitelji oduzeli penziju zbog sudskih troškova 1Foto: Katarina Pantelić

Grad Čačak pomogao je penzionerki Jeli Surudžić (90), koja je više decenija bila direktorka predškolske ustanove u tom gradu, da isplati dugovanja prema izvršiteljima od 100.000 dinara, koji su nastali zbog sudskih troškova posle izgubljenog suđenja o isplati honorara za knjigu o njenom životu.

„Obaveštavamo javnost da je gradonačelnik, smatrajući da gospođa Jela Surudžić nije zaslužila da se nađe u ovakvoj situaciji, u ime lokalne samouprave doneo odluku da joj Grad Čačak pomogne, tako da je je njen zahtev uvažio i pomenuti dug je izmiren“, navedeno je saopštenju iz kabineta gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića.

Surudžićevoj je bila ugrožena egzistencija pošto su joj izvršitelji oduzeli celu penziju, pomoć od države, dinarsku i deviznu štednju kako bi se namirili sudski troškovi spora koji je je izgubila posle osam godina suđenja, zbog čega je tražila pomoć od gradskih vlasti.

Spor je nastao zbog knjige o njenom životu pod naslovom „Zublja koja zrači“ koju je potpisao Vučko Grujović. On je poveo sudski postupak jer mu navodno Jela Surudžić nije isplatila ceo honorar.

O njenom slučaju pisali su gotovo svi lokalni mediji, ističući da je Surudžić zaslužna za podizanje deset vrtića u Čačku i dva odmarališta za decu, od kojih je jedan u Ulcinju a drugi na Zdravljaku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari