Grad Kragujevac zbog Privremenog organa još nije raspisao konkurs za sufinasiranje medijskih projekata 1

 

Konkurs za sufinasiranje projekata u oblasti javnog informisanja još nije raspisan u Kragujevcu.

Razlog za to je Privremeni organ koji vrši funkciju lokalne vlasti i upravlja gradom dok još uvek nisu izabrani gradonačelnik i organi izvršne vlasti.

Grad Kragujevac zbog formiranja Privremenog organa, nije bio u mogućnosti da usvoji budžet za 2024. godinu i iz tog razloga neće biti u mogućnosti da raspiše Javni poziv za učešće na Konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kragujevca u 2024. u roku koji je propisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, navedeno je danas na zvaničnom sajtu Gradske uprave.

Nakon izbora izvršnih organa i usvajanja budžeta za 2024. godinu, kako se navodi u ovom obaveštenju, u kome će biti planirana sredstva za finansiranje u oblasti javnog informisanja, Grad Kragujevac će raspisati Javni poziv za učešće na Konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kragujevca u 2024. godini.

Da posetimo na konstitutivnoj sednici Skupštine grada 13. februara verifikovani su mandati odbornika u gradskom parlamentu, a Ivica Momčilović predsednika Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije i član Glavnog odbora ove stranke izabran je za predsednika Skupštine grada.

Gradonačelnik, pomoćnici i gradsko veće još nisu izabrani ni više od dva meseca posle izbora 17. decembra 2023. godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari