Kragujevčani ne zaslužuju da se sve odluke o životu u njihovom gradu donose isključivo u Beogradu: Doktor Miroslav Stojnović Džiga 1Foto: Glas Šumadije

 

Ni više od dva meseca po okončanim izborima Kragujevac i dalje nema gradonačelnika i izvršne organe vlasti a četvrtim gradom u Srbi i dalje upravlja Privremeni organ. Tim povodom se danas oglasila i opoziciona lista Za Kragujevac- Znamo se!, dr Miroslav Stojanović Džiga koja u gradskom parlamentu ima četiri odbornika.

– Zabrinjavajuće je da grad veličine Kragujeca i nakon konstituisanja gradske Skupštine i formiranje vladajuće većine, još uvek nije izabrao Gradonačelnika i izvršne organe vlasti, već gradom upravlja Privremeni organ, kažu iz Za Kragujevac- Znamo se!.

Po njihovim rečima oni bi razumeli ovakvo stanje da gradske javne finansije funkcionišu kako treba, kao i javna preduzeća i komunalni sektor.

– Razumeli bi i da su nam ulice i trotoari sređeni. Onda verovatno i ne bi učestvovali u političkom životu ali pošto ništa od toga nije tako, zaista smatramo da je neprimereno da Privremeni organ i dalje vodi grad, ne ulazeći u to da li je to zakonito ili ne i da donosi odluke koje se direktno tiču kvaliteta života građana Kragujevca, ističe nosilac ove liste i njen kandidat za gradonačelnika na prethodnim izborma doktor Miroslav Stojanović Džiga.

Iz Za Kragujevac- Znamo se!, podsetili su u svom obraćanju javnosti i medijima da je tako taj Privremeni organ doneo odluku o povećanju cene vode, pa Kragujevčani i dalje plaćaju najskuplju vodu u Srbiji.

Privremeni organ doneo je i odluku o povećanju cena svih komunalnih usluga, zatim odluku o ulasku u Javno privatno partnerstvo Apotekarske ustanove Kragujevac.

Poslednja u nizu odluka je posao oko rekonstrukcije zgrade Gradske tržnice, gde grad preuzima finansiranje projekta, podsećaju iz Za Kragujevac – Znamo se!.

– Ova vlast je pogubno delovala na grad Kragujevac i krajnje je vreme da se nešto uradi. Mi iz udruženja Za Kragujevac-Znamo se!, ne zadovoljavamo se ostvarenim rezultatom na izborima, već krećemo sa razvojem organizacije lokalnog karaktera koja će biti spremna da promeni ne samo vlast, već i način funkcionisanja grada Kragujevca i način na koji se vrši upravljanje sa svim preduzećima kojima je osnivač grad Kragujevac, poručuju iz ove opozcione liste.

Takođe, napominju da Kragujevac kao univerzitetski, naučni, sportski, industijski i kulturni centar regiona zaslužuje više, mnogo više.

– Funkcionisanje i način upravljanja gradom ne sme da zavisi od stranaka koje ne donose samostalno odluke na lokalu u interesu građana već isključivo slušaju svoje centrale u Beogradu, zaljučuje prvi čovek ove liste doktor Miroslav Stojanović Džiga, pozivajući sve građane kojima je stalo do njihovog grada da im se priključe „u borbi za bolji i lepši Kragujevac”.

Da podsetimo na lokalnim izborima održanim 17. decembra opoziciona lista Za Kragujevac- Znamo se! je izašl samostalno i osvojila četiri odbornička mandata u gradskoj skupštini.

Takođe odnornici sa ove liste su deo neformalne opozcione kolacije u Kragujevcu a koju čine još četiri liste (Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac, Slađan Rakić – Kragujevačka inicijativa – Pokret volim selo svoje, Nova snaga Kragujevca – Nikola Nešić, i Boris Kovačevič Šuma – Moj svet Kragujevac), koje ujedinjene imaju 36 odbornika u gradskom parlamentu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari