Grad Niš izdvojio 20 miliona za programe namenjene osobama sa invaliditetom 1Foto: Pixabay/Stevepb

Grad Niš raspisao je konkurs za budžetsko finansiranje i sufinansiranje programa za poboljšanje i unapređenje položaja osoba sa invaliditetom sa ukupno 20 miliona dinara.

U javnom pozivu na gradskom sajtu, navedeno je da će udruženja i organizacije moći da po predloženom programu dobiju najmanje 100.000 dinara, a najviše milion i po.

Konkurs je objavljen 27. januara, a rok za dostavljanje programa je 15 dana od objavljivanja.

Komisija utvrđuje preliminarnu rang listu najkasnije 60 dana od isteka roka za dostavljanje programa, učesnici konkursa imaju pravo prigovora u roku od osam dana od njenog objavljivanja, a komisija donosi odluku o prigovoru u roku od 15 dana od prijema prigovora.

U konkursu za finansiranje i sufinansiranje programa od javnog interesa koje realizuju udruženja i organizacije osoba sa invaliditetom u oblasti socijalne zaštite i zaštite osoba sa invaliditetom navodi se da on ima dva cilja.

Jedan cilj je jačanje kapaciteta ovih udruženja i organizacija za realizovanje programa, unapređenja socijalne zaštite i poboljšanje i unapređenje položaja osoba sa invaliditetom i njihovih porodica.

Cilj konkursa je, takođe, podsticanje, razvoj i poboljšanje kvaliteta usluga socijalne zaštite i poboljšanje položaja najugroženijih grupa građana.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari